Hirdetés

Sereghajtó lett a VSK Csíkszereda

A rossz kezdést követő remek második negyedben megszerzett előny nem volt elég ahhoz, hogy megnyerje a tegnap este a férfi kosárlabda-bajnokság alsóházi rangadóját a VSK Csíkszereda. Sereghajtó lett a csíki csapat.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Sereghajtó lett a VSK Csíkszereda
Jól kezdte és jól zárta a fővárosi csapat a meccset. Fájó vereség

Rangadót játszott tegnap késő délután a hazai kosárlabda-bajnokság alsóházi rájátszásának utolsó előtti helyén álló VSK Csíkszereda: a piros-fehérek a sereghajtó Bukaresti Lagunát fogadták. Csíki szempontból a rossz kezdést egy remek második negyed követte, ám a pihenőt követően a Bukaresti Laguna trénere jobban tudta mozgósítani tanítványait, így a vendégek megnyerték a meccset, hazaiak meg sereghajtókká váltak.
A találkozót a vendégek zsinórban szerzett tizenhárom ponttal indították, 201 másodperc után megszületett az első csíki találat is, a hazaiak az első negyed végére hatra faragták hátrányukat. A második játékrész hazai szempontból álomszerűen sikerült, az egyenlítés után összejött a fordítás, és remekül ment a játék, olyannyira, hogy a szünetre már tizenkét pont volt a VSK Csíkszereda előnye. Az alig kétszáz fős közönség ekkor még bízott a csíki sikerben.
A nagyszünet után az előnyre még kettőt rá tudtak tenni a csíkiak, ám a vendégek összekapták magukat és a harmadik negyed végére kiegyenlítettek. Az utolsó játékrész szoros csatát hozott, ugyan hat pontra elhúzott a házigazda, ám a vendégeknek sikerült a felzárkózás és száz másodperccel a meccs vége előtt átvették a vezetést, végül ötpontos előnnyel nyerték a mérkőzést.
A VSK Csíkszereda csütörtökön 19 órától a VSK Fok­sányt fogadja az Erőss Zsolt Arénában.

Eredmény
VSK Csíkszereda – Bukaresti Laguna 82:87 (15:21, 31:13, 16:28, 20:25). A csíki pontszerzők: Lu­file 19 (2x3), Ig­ru­ti­novic 16 (2x3), Ca­sale 15 (1x3), D’Andre 14 (2x3), Draskovic 14, Ți­bîrnă 4.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!