Hirdetés

Gondban a Székelyudvarhelyi VSK

Nem fogadta el a Román Kézilabda-szövetség (FRH) vezetőtanácsa a Székelyudvarhelyi VSK és más csapatok azon kérését, hogy a következő idénytől 14-ről 16 csapatosra bővítsék a Bölények Ligája néven futó férfi kézilabda élvonal mezőnyét.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 2 perc
Gondban a Székelyudvarhelyi VSK
Fotó: Hodgyai István

A VSK már matematikailag is kiesőnek számít, négy ponttal utolsóelőtti a táblázaton, 18 ponttal lemaradva a selejtezőt jelentő 12. helytől, és egy ponttal megelőzve az utolsó helyezett Nagyváradot, így Sipos Lóránt vezetőedző csapata csak abban bízhat, hogy megtartja helyét, és valamelyik másodosztályú együttes nem vállalja az indulást az élvonalban, ahogy arra egyébként az előző években számtalan példa volt.

Kilenc forduló után a nyolccsapatos A-divízió rájátszását Kolozsvár vezeti 27 ponttal, második a 22 pontos Segesvár, harmadik a 19 pontos Alexandria, negyedik a 15 pontos Resicabánya. A rájátszásból még öt forduló van hátra.

Az élvonalban a Székelyudvarhelyi VSK március 31-én, pénteken 18 órától a Nagybányai Minaurt fogadja, majd idegenben a Bukaresti CSM, hazai pályán pedig a Vaslui ellen mérkőzik meg, május elején pedig Konstancán zárja a pontvadászatot.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!