Hirdetés

Nemes célért lépnek színpadra

Idén is jótékonysági előadással készülnek a Szárhegyi Amatőr Színjátszók: a darabok próbafolyamatai hosszabb ideje zajlanak, és elkezdődött a jegyárusítás is. A húsvéti ünnepek idejére tervezett bemutató bevételéből a társulat a szárhegyi plébánia tatarozását támogatja.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nemes célért lépnek színpadra
Újabb előadással készülnek a szárhegyi színjátszók Fotó: Gyergyószárhegyi Amatőr Színjátszók

Ilyés Gyula Tűvétevők cí­mű parasztkomédiáját, valamint egy, a társulat vezetője által írt bohózatot adnak elő a Szárhegyi Amatőr Színjátszók áprilisban. A 2022-ben újraalakult társulat nagy népszerűségnek örvendett nemcsak Szárhegyen, hanem a környező településeken is, Szini Lajos helyi író kisregényéből színpadra adaptált előadásával. Az előadás bevételéből a település haranglábának megújítását valósították meg, kalákában. 
Az idei darab kiválasztása kihívást jelentett, hiszen olyan művet kellett színpadra vinni, amelyben az amatőr társulat minden tagja részt tud venni, személyével gazdagítani tudja a tavaly újraalakult közösséget.
– Egy amatőr színjátszó csapatot létrehozni nagyon könnyű, de megtartani annál nehezebb: ezt a kihívást egy sokszereplős darab választásával igyekeztem megoldani és a Tűvétevők mellett egy általam írt bohózat is része lesz az április 10-i műsornak – fogalmazott érdeklődésünkre Gál-Pál László, a színjátszó csoport újraindítója, az esemény szervezője. 

Gyergyószárhegyi Amatőr Színjátszók
Az amatőr színjátszók szá­mára a próbafolyamat kivitelezése is kihívást jelent, hiszen többen közülük távolabbi városban, esetenként külföldön dolgoznak, így többször tartottak már online bejelentkezéssel megvalósuló próbát, találkozást is. A próbákat Gál-Pál László, a csapat lelke, műkedvelő színjátszó és humorista tapasztalataira alapozva tartják, ugyanakkor egymást segítik a szerepek megformálásában. 
– Az előadás célja bevinni a köztudatba, hirdetni azt a célt, ami az egész közösség ügye is: a plébániaépület korszerűsítésének befejezése. Tavalyi előadásunk kapcsán nagyon sokan adakoztak, nemcsak a jegyek árával gazdálkodhattunk, így közel 15 ezer lej megmaradt, amit szintén a plébánia megújítására szánunk – mondta Gál-Pál László.
Az előadás iránt már most nagy az érdeklődés: egy nap alatt elkelt a háromszáz jegy fele, ami biztató jele annak, hogy ez a jótékonysági megmozdulás is sikeres lesz. 
A szárhegyi színjátszók Műhelyszínpad csoport néven tervezik bejegyeztetni egyesületüket, hogy gördülékenyebben tudják megszervezni előadásaikat és a jótékonysági gyűjtéseket a jövőben. 
Az előadást április 10-én, húsvéthétfőn tekinthetik meg az érdeklődők a gyer­gyó­szárhegyi kultúrház nagytermében; a jegy ára 20 lej.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!