Hirdetés

A Mercedes nyomta fel Alonsóékat?

A nemzetközi sajtó a fölényes kettős győzelmet arató Red Bull istálló méltatása mellett a harmadik helyétől előbb megfosztott, majd újra dobogósként értékelt Fernando Alonsóról írt bővebben a Forma–1-es szaúdi futam után. Állítólag a Mercedes kérte Alonso megbüntetését.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
A Mercedes nyomta fel Alonsóékat?
Alonso századik F1-es dobogóját gyűjthette be Fotó: FIA

Fernando Alonso időbüntetést kapott a kettős Red Bull-győzelemmel végződő Forma-1-es szaúdi futamon, amit az első boxkiállásánál le is töltött. 35 körön keresztül úgy ítélte meg a versenyigazgatóság, hogy megfelelően hajtotta végre a csapat a szankciót, majd a 49. körben egy olyan üzenetet kaptak, hogy mégsem volt minden rendben. 
A hátsó emelő hozzáért az autóhoz, így a díjátadó után 10 másodperces büntetést kapott a spanyol. A trófea George Russell és a Mercedes kezébe vándorolt egy pár óra erejéig. Az Aston Martin felülvizsgálatot kért, és meg is nyerték az ügyet, így a trófea és a pontok is visszakerültek a 100. dobogóját ünneplő kétszeres világbajnokhoz.
A paddockban azt pletykálják, hogy a Mercedes panasza miatt vizsgálták újra Alonso ügyét a 49. körben. Ted Kravitz, a Sky Sports riportere a műsorában a következőket mondta az esetről: „A genfi irányítóközpont nem látta pontosan, milyen mértékben ért hozzá a hátsó emelővel a fickó az autóhoz. Úgy voltak vele, ha hozzá is ért, akkor azt megfelelően tette. Ám később egy másik csapat, akinek elég nagy haszna származott ebből – a pletykák szerint a Mercedes, de ezt nem erősítette meg senki – panaszkodni kezdett, és arra kérte a stewardokat, vizsgálják meg jobban az esetet. Úgy vélték, hogy a Sporttanácsadói Bizottság (SAC) azt mondta, az autóhoz való hozzáérés is szabálytalannak minősül. Ám az Aston Martin bebizonyította, hogy a SAC sosem állított ilyet. Hozzá lehet érni, ám érdemi munkát nem végezhetnek. Korábban volt már ilyen” – magyarázta a brit riporter.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!