Hazai és idegenbeli győzelmek

Elkezdte a felsőház mezőnye is a küzdelmeket a román jégkorongbajnokságban, ahol a tartalékos Brassói Corona sima vereséget szenvedett, míg az alsóházban a Galaci VSK néggyel nyert Kézdivásárhelyen.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hazai és idegenbeli győzelmek
Ezúttal nagy falat volt a Galac az Ágyúsoknak Fotó: Háromszéki Ágyúsok / Fb

Egy-egy meccsel folytatódtak a román jégkorong-bajnokság küzdelmei. A felsőházban érdekelt Bukaresti Steaua és a Brassói Corona is letudta az első meccseket, ám amint az várható volt, a Cenk alattiak az Erste Liga-búcsút követően a fiatalokat dobta be, és sima vereséget szenvedtek.
Az alsóházban a Három­széki Ágyúsok a Galaci VSK-t látták vendégül, és bár a meccs feléig szorosan alakult az összecsapás, a második felvonás hajrájában két gólt is kaptak az Ágyúsok, és háromgólos hátrányuk nagynak bizonyult. Sőt, a záró felvonásban az 57. percben Sabanov lezárta a meccset.
A felsőházban szombaton fogadja a Brassói Corona a Bukaresti Steaua együttesét a visszavágóra, míg az alsóházban három meccs is terítéken van. Holnap az Ágyúsok a Csíkszeredai Sportklubot látják vendégül, míg pénteken a Galaci VSK érkezik Csíkszeredába. A hetet a Sapientia U23 – Ágyúsok meccs fogja zárni. Minden mérkőzés 18.30-tól kezdődik.

Román bajnokság

Felsőház: Bukaresti Steaua – Brassói Corona 5–1 (0–0, 4–1, 1–0) /Mihnyov (27.), Irimia (31.), Martinov (32., 58.), Ruban (39.), illetve Gajdó B. (38.)/.
Alsóház: Háromszéki Ágyúsok – Galaci VSK 1–5 (0–1, 1–3, 0–1) /Karamnov (32.), illetve Constantin (14., 21., 38.), Sabanov (39., 57.)/.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!