Hirdetés

Elvitte a pontokat a GYHK Csíkszeredából

Az év első rangadója színvonalas, izgalmas, egyben gólokban gazdag össze­csa­pást hozott a Csík­szeredai Sportklub és a Gyer­gyói HK jégkorongcsa­patai között. A kilencpontos találkozó győztes találata másfél perccel a mérkőzés vége előtt született.

Darvas Attila
Elvitte a pontokat a GYHK Csíkszeredából
Igazi rangadót hozott a székelyföldi csata Fotó: Ersteligapress

Kilencpontos találkozóra került sor a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK között, hiszen a román jégkorongbajnokságba, a Román Kupába, valamint az Erste Ligába is beleszámított a felek közti első szezonbeli rangadó.
Néhány nap alatt sok minden történt a csíkiak háza táján, hiszen a Háromszéki Ágyúsoktól elszenvedett fájó hétközi vereséget követően a GYHK elleni rangadó napján bejelentették, hogy Reisz Áron visszatér a csapathoz, továbbá bejött az egyik várva várt légiós is. A 35 esztendős svéd Johan Philip Lorraine a lengyel bajnokságból érkezett a kék-fehérekhez.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ráadásul mindkét „új” iga­zolást bevetette Kevin Cons­tantine, akinek csapata re­me­kül kezdett, és a 10. percben, emberelőnyben, Forsberg ré­vén meg is szerezte a vezetést. Az öröm alig másfél percig tartott, amikor Sylvestre is kihasználta a vendégek első fórját. A meccs fokozatosan kezdett paprikás lenni, de gólt csak a második felvonás eleje hozott. Újfent Sylvestre volt eredményes. A Sportklub nem zuhant össze, sőt, Becze góljával egyenlítettek, majd Forsberg újabb találatával ismét előnybe kerültek. Ez az előny sem maradt sokáig. A GYHK szűk két perc alatt egyenlített. A záró felvonásban is oda-vissza piszkálták a csapatok egymást, nem volt híján a keménység. A gólok az utolsó tíz percre maradtak. Előbb az új szerzemény, Lorraine lőtt gólt első meccsén, majd a vendégeken volt a sor. Előbb egy kavarodás után Sárpátki egyenlített, majd másfél perccel a vége előtt Sylvestre használt ki egy nagy csíkszeredai védelmi hibát, lezárva a mérkőzést és a kilenc pont sorsát. A felek tegnap este újfent összemérték erejüket, egy ugyancsak kilencpontos mérkőzésen.
Az Erste Liga további meccsein nem született meglepetés. A DVTK a DEAC-ot, a BAJHC a FEHA19-et, míg az Újpest a Dunaújvárost gyűrte le.

Eredmények
Erste Liga. Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK 4–5 (1–1, 2–2, 1–2) /Forsberg (10., 37.), Becze (32.), Lorraine (50.), illetve Sylvestre (12., 22., 59.), Haaranen (39.), Sárpátki (55.)/; Dunaújvárosi Acélbikák – Újpest 2–5 (2–0, 0–3, 0–2) /Sysak (6.), Zohovs (8.), illetve Laskawy (22.), Kiss D. (29.), Just (34.), Dansereau (43.), McNulty (59.)/; DVTK Jegesmedvék – Debreceni EAC 2–1 (1–0, 1–1, 0–0) /Hunt (14.), Berdnyikov (35.), illetve Galoha (26.)/; BJAHC – FEHA19 5–0 (2–0, 1–0, 2–0) /Sofron (3.), Blackwater (9.), Nagy G. (38., 53.), Santerno (45.)/. A Gyergyói HK – Sportklub, az Újpest – BJAHC, a FEHA19 – DVTK Jegesmedvék, valamint a DEAC – Acélbikák mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.
Román bajnokság. Háromszéki Ágyúsok – Sportul Studențesc 12–3 (4–1, 4–1, 4–1) és 12–3 (4–1, 4–1, 4–1); Bukaresti Steaua – Galaci VSK 2–4 (0–0, 0–1, 1–3).
Román Kupa. Bukaresti Steaua – Galaci VSK 2–1 (1–1, 0–0, 0–0, 1–0) – aranygóllal.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!