Hirdetés

Györgydeák győzött az álomdöntőben!

A nyári Európa Játékok harmadik kvalifikációs versenye ismét összehozta a Györgydeák–Blázsovics álom­döntőt, melyet az ud­var­helyi teqballos abszolvált sikerrel, így a világelső vb-címvédő birtokba vehette a teqball madridi trónját is.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Györgydeák győzött az álomdöntőben!
Továbbra is csúcson a világelső Györgydeák Apor Fotó: Góbék Teqball Klub

Dubai után Madrid vált a teqball fővárosává, a múlt héten csütörtöktől vasárnapig a spanyol fővárosban rendezték a nyári Európa Játékok harmadik kvalifikációs versenyét. Öt kategóriában (férfi és női egyéni, férfi és női páros, illetve vegyes páros) rekordszámú résztvevővel, 31 ország 179 teqballozója mérkőzött meg egymással, a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team kilencfős kerettel képviseltette magát.
Férfi egyéniben a túljelentkezés miatt kivételesen a csoportkör helyett már a 128-as főtáblán egyenes kieséses szakaszban rendezték a küzdelmeket, indult a kategória háromszoros világbajnoka, Blázsovics Ádám, az ötszörös világbajnoki érmes Adrian Duszak, valamint a párosban 3 vb-arannyal rendelkező Nikola Mitro, illetve a jelenlegi címvédő, udvarhelyi Györgydeák Apor is. Utóbbi a negyeddöntőben Dombi Gergőn, az elődöntőben Katz Balázson jutott túl, hogy a fináléban a szintén phoenixes Blázsovics Ádámmal találkozhasson. A világranglista első két helyezettje legutóbb a februári szkopjei döntőben játszott egymás ellen, amely az anyaországi sikerével végződött, két szoros szett végén (12–11, 12–9) góbés győzelem született, így Györgydeák Apor ülhetett fel a madridi European Teqball Tour trónjára.
Született még egy székely érem, női párosban Barabási Kinga és Dakó Katalin a döntőig jutott, ahol a Vicsek Nóra-Pechy Petra duóval szemben maradtak alul. Női egyéniben Mitri Rita az elődöntőig jutott, ahol a világbajnok Izsák Annától három szettben kapott ki, a kisdöntőben a francia Amelie Juliennel szemben maradt alul, és negyedik helyen végzett.
Egy hét múlva kezdődik az Európa Játékok utolsó kvalifikációs versenye Podgoricában.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!