Hirdetés

A döntőért mennek Besztercebányára

Először jutott a legjobb négy közé az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában a Sapientia U23 csapata, a gárda holnap és pénteken Besztercebányán a döntőbe jutásért jásztik. Az alapszakaszban szoros meccset játszottak a felek egymással.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
A döntőért mennek Besztercebányára
Fotó: Sapientia U23

Ötéves fennállása óta a legnagyobb nemzetközi sikerét érte el a Sapientia U23 csapata azzal, hogy bejutott az Európai Egyetemi Jégkorong Liga (EUHL) elődöntőjébe. A Jens Brändström és Papp Szabolcs által edzett csíki egyetemisták a sorozat alapszakaszát a negyedik helyen zárták 16 ponttal: négyszer a rendes játékidőben, egyszer hosszabbítás után győztek, a hét hatvanperces vereség mellett pedig kétszer kaptak ki a rendes játékidőn túl, a gárda 51 gólt szerzett és 54-et kapott.
Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntőt Dunaújvárosban vette sikerrel a Sapientia U23 csapata, a Nyitrai Philosophers ellen. Az első találkozót a „filozófusok” 5–1-re behúzták, a csíki gólt Salamon Ervin szerezte, a második találkozón kétszer is hátrányból állt fel a Sapientia, és végül 5–2-re nyert Kedves Tamás József, Viktor Szolokin, Lázár Sebestyén és Galusnyák Botond duplájával. A harmadik – a továbbjutást – eldöntő találkozó viszont elmaradt, a nyitraiak ugyanis a mérkőzés napján (március 9-én) jelezték, nem tudnak kiállni a Sapientia U23 ellen, így a csíki hokisok játék nélkül nyerték a meccset és lettek elődöntősök.
A Sapientia U23 a döntős helyért immár egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot vív Besztercebányán a Matej Bej Egyetem csapata ellen, a párharc holnap 21 órakor kezdődik, pénteken 19 órától lesz a második mérkőzés. Március 20-án és 21-én 18.30-tól Csíkkarcfalván folytatódik a párharc, amely Besztercebányán zárul azzal a kikötéssel, ha szükség lesz az ötödik találkozóra is.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!