Egy korszak vége egy újabb kezdete

Nem indít felnőttcsapatot a hazai bajnokságban és nem szerepel az Európai Egyetemi Jégkorongligában sem a Sapientia U23. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia életében egy korszak lezárult és egy újabb kezdődik el.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Egy korszak vége egy újabb kezdete
Kiürült az öltöző. Marad az utánpótlásképzés Fotó: Sapientia U23

A 2024/2025-ös idényben nem lesz fel­nőtt­csapata a Sapientia U23-nak, illetve a gárda nem indul az Európai Egyetemi Jégkorongligában sem. Az ok: a gárda tizenhat játékosa más kluboktól kapott profi szerződést. „A Sapientia U23 első ciklusában elértük a kitűzött célt, segítettünk szintet lépni fiatal székelyföldi jégkorongozóknak. A fejlesztési projekt azonban folytatódik, és várhatóan egy év múlva újabb generációval kezdjük meg a közös munkát” – áll a klub közleményében.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A Sapientia U23 azzal a céllal jött létre még 2018-ban, hogy az utánpótlás és a felnőtt jégkorong között hidat képezzen, illetve lehetőséget teremtsen a fejlődésre olyan fiatal jégkorongozóknak, akik még nem kapnak lehetőséget a felnőttcsapatoknál. Az alapítás óta évről évre négy-öt játékos kapott felnőttszerződést, az idei nyár azonban minden korábbin túltett, hiszen 16-an igazolnak profi klubhoz.
– Hat játékosunkat a Csíkszeredai Sportklub, hármat a Gyergyói Hoki Klub, hármat a Háromszéki Ágyúsok, egy játékost pedig a VSK Galac igazolt le, illetve egy hokis Székesfeshérváron a helyi U21-es csapatban folytatja pályafutását – nyilatkozta lapunknak Horvát Tamás, a Sapientia U23 elnöke. Hozzátette, a gárda két kapusának még nincs érvényes szerződése, ám tárgyalásokat folytatnak a Bukaresti Steaua és a VSK Galac vezetőségével, és biztosra veszi, hogy a hálóőrök is a felnőtt pontvadászatban szerepelnek majd. A klubvezető ugyanakkor elmondta, az elmúlt idény keretéből öt játékos vállal majd edzői munkát a Székelyföldi Jégkorong Akadémia utánpótláscsapatainál.
– A Sapientia U23 mint fejlesztést célzó klub esetében a siker mércéjét nem annyira a megnyert meccsek, mint a szintet lépő játékosok jelentették. Az elmúlt hat évben összesen 85 játékos öltötte magára a zöld-fehér mezt. Most a Sapientia U23 nevet viselő fejlesztési projekt első fejezete lezárul. A klub és a küldetés azonban ugyanúgy megmarad a következőkben is. Amint pedig a székelyföldi játékosállomány és a környező klubok játékospolitikája azt követeli, ismét nevezünk a bajnokságokba – mondta Horvát Tamás. A klubvezető hozzátette, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia továbbra is folytatja a játékosok nevelését és versenyeztetését az utánpótlás-korosztályokban.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!