Hirdetés

Toró Dávid bronzérmes

A székelyudvarhelyi Toró Dávid bronzéremmel zárta az asztaliteniszezők U15-ös korosztályában megrendezett Román Kupa versenyét.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Toró Dávid bronzérmes
Toró Dávid edzés közben, György Szilárddal Fotó: Hodgyai István

Az elmúlt hét végén rendezték az Ilfov megyei Izvorani-ban az U15-ös és U19-es korosztályos asztaliteniszezők számára kiírt Román Kupa küzdelmeit. A Snagov-tó partján, a Bukaresttől 33 kilométerre található Sydney 2000 elnevezésű olimpiai központban 58 ifi asztaliteniszező állt asztalhoz a fiúk U15-ös korcsoportjában, a benevezési lapon a Székelyudvarhelyi ISK-t öt sportoló képviselte: Sebők Márton, Gelei Kristóf, Kovács Lóránt, Balázs Hunor, Bardas Márk és Toró Dávid.
Utóbbi kettő csoportját megnyerve jutott a főtáblára, az első fordulóban Toró a slatinai Postolache ellen 3–0-s győzelemmel jutott a legjobb tizenhat közé, Bardas pedig 0–2-es hátrányból fordított a kézdivásárhelyi Kovács Kristóf ellen és szerezte a torna egyik meglepetését.
A továbbiakban Bardas Mark a besztercei Nagy Mihálytól szenvedett vereséget, így kilencedik helyen végzett, Toró viszont a bukaresti Chiracheș elleni 3–0-s győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben 3–1-re győzött a besztercei Rus Flavius ellen, így következett az elődöntő az első számú kiemelt, a bukaresti Istrate Robert ellen. Toró Dávidnak sikerült 2–1-es előnyt szerezni, de a bukaresti sikeresen visszakapaszkodott és jobban bírta fejben a végét, 3–2-re hozva a mérkőzését, és később a döntőben is győzött. Toró Dávid, akit a tavalyi év legjobb ifi sportolójának választottak a székelyudvarhelyi Sportgálán, bronzéremmel gazdagította éremgyűjteményét.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!