Hirdetés

Európa-bajnoki érem a cél

György István immár hiva­talosan is a román asztalitenisz-válogatott U13-as kor­osztályának edzője, az udvarhelyi ifik pedig Izvorani-ba készülnek, ahol a Románia-kupa küzdelmeiben vesznek részt. Hétfőn este ellátogattunk az udvarhelyi ifik edzésére.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Európa-bajnoki érem a cél
Az ifi válogatott Toró Dávid és „új” edzője, György István Fotó: Hodgyai István

A Székelyudvarhelyi Asz­talitenisz Klub vezetője, György István már aláírta a szerződést, így hivatalosan is a román asztali­te­nisz-válogatott U13-as korosztályának edzője.
- Számomra mindenképpen megtisztelő a felkérés, még ha több munkával is jár, szerencsére nem félek a munkától – fogalmazott György, aki megjegyezte, hogy mind a klub, mind pedig az udvarhelyi fiatal tehetségek számára előnyt jelenthet ez a kinevezés, egyrészt edzőjük hivatalból is ott lehet velük a nemzetközi versenyeken, másrészt nem kell többet kínlódni, hogy udvarhelyiek is valahogy helyet kapjanak a válogatott keretben.
- A döntésben sokat számított Toró Dávid személye, de ott van még Sebők Márton, Bardas Márk, Gelei Kristóf, a hazai ranglistán az első tizenhatban hat udvarhelyit találni – magyarázza György István, akinek célja, hogy ha az idei évre esetleg nem jön össze, de jövőre egy Európa-bajnoki éremre esélyes csapattal álljon asztalhoz.
Tóró Dávid, akit Székelyudvarhelyen az év legjobb ifi sportolójának választottak, február végén, az első nemzetközi pontszerző versenyén, a WTT Youth Contender, Ifjúsági Világkupa portugál nagydíján negyeddöntőt játszhatott (a későbbi győztes, kolumbiai Emanuel Otalvaro kapott ki), ami a következő versenyeken a kiemelések szempontjából bír jelentőséggel. A naptár pedig zsúfolt, áprilisban a franciaországi Metzben, májusban a csehországi Havirovban rendeznek további pontszerző tornákat, júniusban pedig a horvátországi Zágráb lesz a csapatok Európa-bajnokságának házigazdája.
De a fiatal asztalitenisze­zők addig sem tétlenkednek, csütörtökön Izvorani-ba utaznak, ahol a Románia-kupáért szállnak harcba az U15-ös és U19-es korosztályban. A Székelyudvarhelyi ISK nyolc sportolóval képviselteti magát, korukhoz képest magasabb korosztályokban játszanak, de György István reméli a legjobbakat. A versenyt követően Toró Dávid további egy hetet marad Izvorani-ban, ugyanis itt rendezik az európai szakszövetség fiatal tehetségeket felkaroló Eurotalent program soron következő edzőtáborát.
- Összegezve kemény év elébe nézünk, de ha az ember felért egy adott szintre, ne álljon meg, menjen tovább – zárta értékelőjét György István.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!