Hirdetés

Dubajból hoztak bronzérmet

Vegyes párosban bronzérmet szerzett a György­de­ák–Mendes páros a Dubaj­ban megrendezett teq­balltornán, amely öt kontinens 16 nemzetének 83 teqballozóját mozgatta meg.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Dubajból hoztak bronzérmet
Meccs közben a Györgydeák–Mendes páros Fotó: Góbék Teqball Team

Mindössze egy héttel a 2023-as év második USA Teqball Tour állomását követően az Emirátusokba utazott a sportág világ krémje, a hétvégén Dubaj adott otthont a Közel-Kelet legelső teqballeseményének a sportág történetében, az Asian Teqball Tour 5 kontinens 16 nemzetének 83 teqballozóját mozgatta meg.
A világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa árnyékában zajló kiemelt versenyre a Góbék Teqball Team 18 fős kerettel utazott el, hogy három kategóriában (női, férfi és vegyes páros) küzdjenek meg a trófeákért, a pénzjutalmakért, valamint világranglista-pontokért.
A négynapos versenyen a thaiföldi akrobatamesterek, valamint Kína első teq­ballklubjának alkotói is megmérettették magukat a többi nemzet legjobbjai között. A Góbék színeiben kilenc székelyudvarhelyi, további három udvarhelyszéki (Ze­te­la­ka, Miklósfalva, Nyi­kó­ma­lom­falva), egy marosvá­sár­helyi, Olasztelekről és Nagy­baconból egy-egy játékos, a magyarországi Tokajból két teqballos, a brazíliai Belo Horizontéból pedig egy játékos állt asztalhoz. Tizenketten közülük még nem töltötték be 18. életévüket.
A Góbék férfi és vegyes párosban is a bronzmeccsig jutottak. Az Ilyés Szabolcs/Györgydeák Apor páros az elődöntőben 2–0-ra kikapott a későbbi győztes Bányik/Katz magyar párostól, a bronzmeccsen pedig 2–1 arányban maradt alul az Odnoga/Franczuk magyar–lengyel párostól. A férfi páros döntőjében két udvarhelyi játékvezető, Molnos Imre és Márton Áron bíráskodott.
Vegyes párosban a György­deák/Viana Mendes duó az elődöntőig menetelt, ahol a Wongkhamchan/Kuntatong thai párostól 2–1 arányban maradt alul, így jöhetett a kisdöntő, ahol a székely-brazil duó 2–1 arányban bizonyult jobbnak, bronzéremmel zárva a versenyt.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!