Hirdetés

Spárga és szaltó ritmusra

A zene és a mozgás szeretete kötötte össze azokat, akik a szombati napjukat a gyergyószárhegyi sportcsarnokban töltötték.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Spárga és szaltó ritmusra
Fotó: Fórika Dóra

Először szervezett táncversenyt a gyergyószentmiklósi Brill Dance Táncstúdió. A Beat Cup táncversenyre 7 tánciskolától neveztek be csapatok több korosztályban, Brassóból, Sepsiszentgyörgyről, Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, valamint Gyergyóbóll. A nap folyamán összesen 53 különböző stílusú koreográfiát követtek végig a nézők, hiphop, mazsorett, show-open, balett, modern és akrobatikus műfajokban. A produkciók látványosak voltak, a változatosság miatt nem unatkozott senki. A színes ruhákban táncoló kicsik bájukkal csaltak mosolyt a nézők arcára, az ütemes zenére táncolt ritmusos koreográfiák felrobbantották a parkettet, de spárgákban és szaltókban sem volt hiány.

Fórika Dóra

A jó hangulatú versenyen korosztályonként és kategóriánként díjazták a legjobbakat. A négytagú zsűrit Moșu Norbert László színész, Miklós Attila, a gyergyószentmiklósi sportiskola oktatója, Tóth Larisa csíkszeredai, valamint Zsombori Beáta magyarországi táncoktató alkotta. A First King Kupát a csíkszeredai Tóth Larisa tánciskolája vitte el. Kovács Andrea, az esemény főszervezője elmondta, meglepte a szervezőket a sok érdeklődő a verseny és a tánc iránt. Sikerként élik meg, hogy már az első alkalommal bizalmat szavaztak nekik a tánciskolák, és folytatni fogják a versenyek szervezését. A következő megmérettetést no­vemberre tervezik. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!