Hirdetés

Az elitkörben folytatja a válogatott

Tegnap Dániában tét nélküli mérkőzéssel zárta a férfi futsal világbajnoki selejtező második szakaszát a már biztos csoportelső román futsalválogatott. Az U19-es Elit Ligában az udvarhelyi ifik Déván győzték le a helyi Autobergamót, és ezzel vezetik csoportjukat.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Az elitkörben folytatja a válogatott
A válogatottnak csak most kezdődik a neheze Fotó: Futsal Romania

Románia teremlabda­rúgó-válogatottja cso­portelsőként jutott tovább a 2024-es futsal-világbajnokság selejtezőinek elitkörébe. A Kacsó Endre által irányított, több székely teremfocist is sorai közt tudó gárda tegnap Dániában zárta a csoportküzdelmeket, miután a múlt héten Bukarestben, a Finnország elleni 0–0-ás eredménnyel már bebiztosította a csoportelsőséget. Vb-selejtező, 8. csoport: Dánia – Románia 3–5 (2–3).
A cso­port­má­so­dik­ként pót­se­lej­te­ző­re kényszerülő Ma­gyar­or­szág válogatottja holnap Deb­re­cen­ben, a cso­por­tot megnyerő horvátok ellen zárja a selejtezőkört. A 12 hármas csoport első helye­zett­jei az elitkörbe jutnak, hozzájuk csatlakozik a négy legjobb cso­port­má­so­dik, míg a többi nyolcat párokra osztják, és a négy győztes jut tovább.
A vb-re az európai elitkör húszas mezőnyéből hat vagy hét csapat jut ki, attól függően, mely ország lesz a 2024-es torna házigazdája.

Ifjúsági győzelem

Az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság Elit Ligájának második fordulójában az FK Székelyudvarhely fiataljai 6–5-re győztek a Dévai Autoberga­mo otthonában. A szombati összecsapás első játékrészében Csiki (7.), Popovics (13.) és Boga (19. volt eredményes, a második félidőben pedig Péter mesterhármassal (24., 33., 35.) alakította ki a végeredményt.
Az FK két győzelemmel vezeti csoportját, a második forduló szerdán, a Simándi Sólymok – Marosvásárhelyi VSK összecsapással zárul.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!