Hirdetés

Edzőtábor után verseny

Kihasználta a februári iskolai szünet adta időt és budapesti edzőtáborozáson vett részt a Csíkszeredai Sportklub gyorskorcsolya­csapata.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Edzőtábor után verseny
Budapesten edzőtáboroztak, Eperjesen versenyeztek a gyorskorcsolyázók Fotó: Sportklub

Budapestre és Szlovákiába utaztak az elmúlt napokban a Csíkszeredai Sportklub gyorskorcsolyázói Szőcs Renáta vezetésével. A csapat Budapesten edzőtáborozott egy héten át, majd egy versenyen is részt vettek a szlovákiai Eperjesen. 
A csapat honlapjának beszámolója szerint a csíki sportolók az FTC gyorskorcsolyázóival közösen készült.
– A Ferencváros csapata nagyon erős húzóerő nekünk, valamint a jég minőségét össze sem lehet hasonlítani az itthoni jéggel. Edzői pályafutásom alatt ismerkedtem meg a Fradi vezetőedzőjével, aki évek óta szívesen fogadja csapatunkat bármikor edzőtáborba, amiért nagyon hálásak vagyunk neki – nyilatkozta Szőcs Renáta.
A vezetőedző azt is megosztotta, hogy a legnagyobb hangsúly a gyorsaság fejlesztésén és a pontos technikai alapokon volt. Az edzéseken túl a gyorskorcsolyázó gyerekeknek lehetőségük volt a kikapcsolódásra is. Ellátogattak a Fővárosi Növény- és Állatkertbe, a Parlamentbe, a Csodák Palotájába, voltak a városligeti játszótéren, sétáltak a Duna-parton, jártak a Halászbástyánál, és 3D-moziban is voltak a gyerekek.
Az edzőtábort versennyel is zárta a csapat, amelyen hatan nevezhettek be a legkisebb korosztályból. 
– A verseny nagyon jó alkalom volt arra, hogy leteszteljem az edzőtáborban tanultakat. Hoztuk a formánkat: három aranyérmet, két ezüstöt és esés miatt egy negyedik helyet hoztunk el. Sikeres edzőtábort tudhatunk magunk mögött, megérte a vakációt edzéssel tölteni – nyilatkozta a Sportklub honlapján Szőcs Renáta.

Helyezések

Junior F: lányok: András Vivien 1. hely, Lőrinczi-Mátéfi Viola Veronika 2. hely, Veress Klára 4. hely; fiúk: András Kevin 1. hely.
Junior D: Lőrinczi-Mátéfi Balázs 2. hely.
Junior D: Török Boglárka Anna 1. hely.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!