Hirdetés

Arany is lehet az ezüstből

Keményen meg kell dolgozzon a győzelemért vasárnap délután az ISK-SZAK együttese, az udvarhelyiek öt játszmában múlták felül a CSM Focșani gárdáját, és ezzel bebiztosították a bajnoki ezüstérmüket.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Arany is lehet az ezüstből
György Szilárdék már biztos érmesek Fotó: Hodgyai István

Akárcsak az odavágón, az ISK-SZAK csapatának vasárnap, hazai pályán is meg kellett dolgoznia a sikerért a CSM Focșani elleni bajnokin, a férfi asztalitenisz Szuperliga nyolcadik játéknapján.
Az udvarhelyiek küzdelmes, ötszettes játszmában szerezték meg a vezetést, György Szilárd 3–2-re verte Paul Mladint, majd Sebastian Loso hasonló arányban győzött Andrei Tomică ellen. Azonban a Focșani nem adta fel, Tamás Szabolcs 3–2-re maradt alul Matei Dumitrescuval szemben, Mladin pedig 3–0-ra nyert Loso ellen, így ismét egyenlő volt az állás.
A mindent eldöntő játszmában György és Tomică lépett ismét asztalhoz, előbbi gyorsan behúzta az első két szettet, To­mi­că hozta a harmadikat, az udvarhelyiek játékosa azonban megnyerte a negyediket és ezzel a párharcot is, az ISK-SZAK pedig ahogy az odavágón, úgy hazai környezetben is 3-2 arányban bizonyult jobbnak a CSM Focșani-nál.
A győzelem egyben azt is jelenti, hogy két fordulóval a pontvadászat vége előtt az ISK-SZAK már bebiztosította a bajnoki ezüstérmet, ami pedig a klub eddigi legjobb hazai eredménye. Az udvarhelyiek az aranyért is játékban vannak, ehhez azonban a következő fordulóban egy bravúrra lesz szükség a címvédő ellen.

Szuperliga, 8. forduló
Székelyudvarhelyi ISK-SZAK – CSM Focșani 3–2
György Szilárd – Paul Mladin 3–2, Sebastian Loso – Andrei Tomică 3–2, Tamás Szabolcs – Matei Dumitrescu 2–3, Loso – Mladin 0–3, György–Tomică 3–1.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!