Hirdetés

Diáknapoktól a sörpongig

Az egyetemisták nem csak tanulással és előadások látogatásával töltik mindennapjaikat. Néha a hallgatóknak is ki kell engedniük a gőzt, át kell adniuk magukat az új élményeknek. Hogyan szórakozik a csíkszeredai egyetemista?

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Diáknapoktól a sörpongig
Rendszerint jó a hangulat a sapis Ólombulikon. Fotó: Gidofalvi Róbert

Az első dolog, ami ilyenkor joggal eszünkbe jut, a bulizás. Az egyetemi élet fontos eleme, hogy a hallgatók élményekben gazdag partikon vegyenek részt. A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) két-három hetente szervez bulikat hétköznap, hogy a hétvégén hazautazók is részt vehessenek. A hajnali négyig tartó bulizást csak néhány órával később bánja meg a hallgató, amikor részt vesz a reggeli előadásokon.
A bulikon kívül rengeteg más rendezvény is van. Az első félévben két nagyobb eseményt szervezett a HÖK.
– A gólyatábor főként az elsőéves hallgatóknak szólt, de szervezőként részt vehettek rajta a felsőbb évesek is. A második nagyobb esemény a gólyabál, amit többévnyi kihagyás után szerveztünk meg. Itt szintén az elsőévesek voltak a főszereplők. Bemutathatták tudásukat, rátermettségüket, és képviselhették szaktársaikat – mondta Hajdó Zsombor HÖK-elnök. Hozzátette: a két nagyobb rendezvény mellett akadtak kisebb események is, ezek általában az egyetem földszintjén zajlottak. Ilyen volt a Sörpong bajnokság is, amelyen a hallgatók csapatokat alkotva versenyezhettek, hogy kiderítsék, ki az egyetem legjobb sörpongosa. Ezenkívül a diákok más játékestekbe is bekapcsolódhattak, például kártyázhattak, asztaliteniszezhettek, csocsózhattak. A diákoknak második félévben is hasonlóan érdekes és sokszínű eseményekben lesz részük, így tanulmányaik mellett bőven lesz alkalmuk kikapcsolódni.
 – Buli szempontjából az idén már huszadik diáknapok várják a hallgatókat. Nagy színvonalú eseményt akarunk létrehozni, a szervezés már elkezdődött. Természetesen a kisebb események sem szűnnek meg ez idő alatt sem – volt Valentin-napi buli és farsangi bál –, és az idén is kihívjuk az egyetem oktatóit barátságos focimérkőzésre – számolt be a tervekről Hajdó Zsombor.

Ferencz Arnold
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!