Hirdetés

Nem választották el a Sportklubot

Megnevezték a jégkorong Erste Liga negyeddöntőinek párosításait a tegnapi ellenfélválasztáson. A Gyergyói HK az Acélbikák csapatát választotta, míg a Brassói Coronának a címvédő Sportklub jutott ellenfélül.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nem választották el a Sportklubot
Egy erdélyi csapat biztosan lesz az elődöntőben Fotó: ersteligapress

Nyilvánosságra hozták a jégkorong Erste Liga negyeddöntőinek párosításait. A tegnapi „ellenfélválasztó” párosításai a szurkolói berkekben nem okozott meglepetést az erőviszonyok, valamint a klubok utazási hajlandóságát ismerve.
Az „ellenfélválasztást” az alapszakaszgyőztes Budapest JAHC kezdte, akik a selejtezőből érkező FEHA19 együttesét vitték el, majd a második Gyergyói HK a szintén selejtezős Dunaújvárosi Acélbikákat választotta. Ezt követően a DVTK Jegesmedvék a tavalyi döntősök – Csíkszeredai Sportklub, Ferencváros közül választhatott, utóbbi mellett döntött, így a negyedik helyezett Brassói Coronának maradt a címvédő és egyben nagy rivális Csíkszeredai Sportklub.
Minden párharc elkezdődik a hétvégén, a BJAHC – FEHA19 és a DVTK – Ferencváros szombaton és vasárnap, míg a Gyergyói HK – Acélbikák és a Corona – Sportklub vasárnap és hétfőn csap össze 18.30-tól. A párharcok első két meccse egymást követik, majd két nap szünet után váltott pályaválasztás mellett folyik a küzdelem.
A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak. Ha a rendes játékidőt követően egyenlő az állás, akkor teljes harmadok követik egymást. Ugyanakkor változás történt a hosszabbításokat illetően: a negyedik harmadban öt az öt ellen, és ha van ötödik játékrész, onnantól már három a három ellen jégkorongoznak; ám azokon a találkozókon, ahol az egyik fél már továbbjuthat, az ötödik felvonás is öt az öt ellen játszanak.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!