Hirdetés

A siker válogatottságot jelent

Sikerrel zárták a hétvégi K1-­gálát a csíkszeredai Márkos Béla Fight Academy sportolói, akik az érmek mellett remek hírekkel tértek haza Bodzavásárról. Az aranyérem válogatottságot jelent Balla Tibornak, ugyanakkor a csapat május 17-re meghívót kapott egy fővárosi nemzetközi gálára is.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
A siker válogatottságot jelent
A MBFA mindegyik sportolója dobogós helyen zárt Fotó: MBFA

Öt éremmel tértek haza a csíkszeredai Márkos Béla Fight Academy sportolói a hétvégén, Bodzavásáron tartott országos K1-gáláról. Az öttagú csíki küldöttség remek szereplésére felfigyeltek a sportág szövetségénél is.
Huszonkét csapat és összesen 330 sportoló lépett ringbe a bodzavásári gálán, a csí­kiak közül a 13 éves György Lilla korosztályának 55 kilogrammos súlycsoportjában a harmadik helyen zárt, míg a 14 évesek között a 80 kilogrammos súlycsoportban Văcaru Ciprian Cristian a második lett, akárcsak Rusnac Izabella, aki a 17 évesek 55 kilogrammos súlycsoportjában küzdött. A 16 évesek korcsoportjában viszont két csíki sportoló is az első helyen zárt: Ferencz Noémi az 55, míg Balla Tibor a +95 kilogrammos súlycsoportban volt legyőzhetetlen.
– Lilla és Ciprian először vett részt K1-gálán, elért helyezésük pont emiatt számít kimagaslónak. Minden sportolóm a tőle elvártak szerint teljesített a jóval tapasztaltabb ellenfeleivel szemben – nyilatkozta lapunknak Márkos Béla, a MBFA edzője. Balla Tibor harcára viszont a szakszövetség vezetői is felfigyeltek. – A verseny egyébként előválogató is volt, Tibor teljesítménye pedig lenyűgözte a szakszövetség vezetőit, így meghívták a válogatottba – tette hozzá Márkos Béla.
Noha a hónap végén még lesz egy országos K1-gála, arra nem utaznak el a csíki sportolók. – Úgy döntöttünk, hogy a hónap során már nem versenyzünk, hanem itthon készülünk az országos bajnokságra, amelyet március 11-én Bukarestben rendeznek. És már most elkezdjük az edzéseket a Judgment Day nemzetközi K1-gálára, melyet május 17-én tartanak a fővárosban, és amelyre klubunkat  meghívta a szakszövetség – mondta Márkos Béla.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!