Hirdetés

Turizmusföldrajz-verseny

Középiskolásoknak szervez vetélkedőt a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Tagozata. Hargita megye turizmusföldrajzi ismereteiket mérettethetik meg a jelentkezők.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Turizmusföldrajz-verseny
Cél a megye történelmének, földrajzának és turizmusának megismer Fotó: BBTE Gyergyoszentmiklosi Tagozat

Ötfős középiskolás csapatokat vár a Ba­beș–Bo­lyai Tudományegye­tem gyergyószentmiklósi földrajz kara az általa szervezett turizmusföldrajz-vetélkedőre.
– A Hargita megyei 9–12. osztályos diákoknak kiírt versenyen kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy a versenyzők megismerjék a megye történelmi, földrajzi és természeti turisztikai adottságait – tájékoztatott dr. Bálint-Bálint Lóránt egyetemi adjunktus, szervező. – A vetélkedő hiánypótló, hiszen hasonló tematikával nagyon rég nem rendeztek ilyen jellegű vetélkedőt, amely román és magyar ajkú diákokat egyaránt megszólít – tudtuk meg a szervezőtől. 
A kétfordulós verseny első szakaszában elektronikus úton küldik be a megadott feladatok megoldásait, míg a második fordulóba továbbjutó első öt csapat a BBTE Gyergyószentmiklósi Tagozatának székhelyén fizikai jelenléttel méreti össze tudását és kreativitását.
– A verseny által reméljük, hogy majd itthon a BBTE Gyergyószentmiklósi Tagozatán tanulnak tovább, és a tanulmányaik elvégzése után itthon helyezkednek el a turisztikai munkaerőpiacon, ahol óriási a munkaerőhiány, nemcsak megyénkben, hanem országos szinten is – mondta a szervező.
Az első három nyertes csapat élménynyereményekben részesül, amivel betekintést nyerhetnek a vendéglátásba és helyi turizmusba egyaránt. 
Jelentkezni az egyetem Facebook-oldalán található űrlap kitöltésével lehet február 13-ig. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!