Mexikóban Szász Kincső

A negyeddöntőig jutott a Mexikóvárosban megrendezett fallabda-világkupán (PSA Challenger tour 6K) Szász Kincső, a Csíkszeredai Transylvanian Tennis & Squash Club fallabdázója. A sportolónak az ellenfeleken kívül a nyolcórás időeltolódással és a magaslati betegséggel is meg kellett küzdenie.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Mexikóban Szász Kincső
Szász Kincső az első 150 között van a világranglistán Fotó: TTSC

Különleges helyszínen indította a 2023-as versenyidényt Szász Kincső fallabdázó. A Mexikóvárosban január 26–29. között megrendezett világkupa-fordulóban a világ minden tájáról pályára léptek versenyzők. Érkeztek Malajziából, Kolumbiából, Japánból, Angliából és az Egyesült Államokból is.
A csíkszeredai sportoló kiválóan helytállt az erős mezőnyben, és egészen a negyeddöntőig jutott. A legjobb nyolc között a világranglista 93. helyezettje, a kolumbiai Laura Tovar várt rá. A magyar versenyző a második szett közepén feladni kényszerült a mérkőzést, mivel a magaslati betegség tünetei ütköztek ki rajta, és az egészségügyi személyzet nem engedte a folytatást.

– Mexikóvárosban nemcsak az időeltolódással kellett megküzdenem, hanem hozzá kellett szoknom a magassághoz is, mivel a város 2240 m-re helyezkedik el tengerszint felett. Nagy kihívás volt ilyen feltételekkel pályára lépni, de elégedett vagyok a teljesítményemmel, a negyeddöntős szerepléssel

– írta közösségi oldalán a versenyző.
Szász Kincső a mexikói világkupa-fordulóban szerzett pontokkal a világranglista 148. helyére lépett előre.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!