Hirdetés

Varrjunk kalákában!

Új szabadidős tevékenységet hirdet a gyer­gyó­szent­mik­ló­si Tarisznyás Márton Mú­zeum. A textilkiállításuk fennállásának ideje alatt varró- és varrásokta­tó foglalkozásokat szervez­nének.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Varrjunk kalákában!
Kézműveskedhetnek az alkotni vágyók Fotó: Tarisznyás Márton Múzeum/archív

Kézműves-fog­lalkozást indít a Tarisznyás Márton Múzeum. A Megőrzött múlt című textilkiállításuk apropóján varrókalákát szerveznének igény szerint heti, kétheti rendszereséggel. Első alkalommal pénteken, február 3-án 17 órától kéz­mű­ves­ked­het­nek mindazok, akiknek kedvük van az együtt alkotásra – tájékoztatott Borsos Gyöngyi, a kez­de­mé­nye­zés megálmodója. Céljuk visszahozni a régi kalákák jellegét: együtt alkotásra bírni az érdeklődőket.
– A foglalkozás felnőtteknek szól. Sok személy otthon elkezd egy kézimunkát, de egyedül nincs kedve befejezni. Ide bárki hozhatja a már elkezdett munkát, hogy társaságban folytathassa, de akinek nincs, viszont szívesen részt venne a programon, tanulni vágyik, azt is szívesen látjuk – mondta el a szervező. 
A délutánok alkalmával Borsos Gyöngyi és édesanyja, Borsos Júlia oktatókkal lehet elsajátítani a kalotaszegi nagyírásos technikáját, ami a Megőrzött múlt textilkiállítás darabjaira is jellemző. A foglalkozásokat a kiállítás ideje alatt többször is megtartanák március 20-ig. 
A Tarisznyás Márton Múzeum korábban is szervezett hasonló foglalkozásokat. Korábban a nyílt napjukon hímzéstechnikákat sajátítottak el a résztvevők.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!