Hirdetés

Célba értek a csíki sítájfutók

Zsúfolt hetet zárnak a VSK Csíkszereda sítájfutói, hiszen hét nap alatt két országban hat versenyen álltak rajthoz. Véget ért a Ski-O Tour.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Célba értek a csíki sítájfutók
Összetettben Suciu Simion bizonyult a legjobbnak a csíkiak közül Fotó: VSK Csíkszereda

A Ski-O Tour sorozat idén Ausztriában, Tauplitzalmon kez­dő­dött, majd a svájci Val Müstairben ért véget, akárcsak a sífutó Tour de Ski. Az osztrák futamokat követően Szép Zoltán a 33., Suciu Si­mi­on a 36., Szász Botond pedig a 37. helyről várta a folytatást Svájcban.
A Szupersprintet a világ­rang­lis­ta-éllovas norvég Jor­gen Baklid nyerte, a csíkiak közül Szép Zoltán a 36., Suciu Simion a 37., Szász Botond a 38., Gegő Hunor a 40. helyen ért célba. Ezt követően Tschierv körül egy 10 kilométeres versenyt tartottak, amelyet szintén Baklid nyert, a VSK sítájfutói közül Suciu a 39., Szász a 40. lett, Szép Zoltán belázasodott, de az összetettbeli pozíciója miatt vállalta a versenyt, és a 42. helyen ért célba, míg Gegő Hunor betegség miatt nem állt rajthoz.
Zárásként a hosszú távú versenyt tartották, amelyen három térképet kaptak a versenyzők, és 15 kilométer várt rájuk, több mint 400 méter szintkülönbséggel. Baklid megint nyert, a csíkiak közül Gegő a 38., Suciu a 39., Szép a 40., Szász pedig a 43. lett. Összetettben a hat napi eredmények után a norvég Isak Jonsson lett a győztes, a csíkiak közül Suciu a 27., Szép a 28., Szász a 29. lett.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!