Hirdetés

Közös imavirrasztás

A keresztény egység útja összekapcsolódik az egyház szinódusi útjával, ezért szeptember végén a Szent Péter téren ökumenikus imavirrasztás lesz, amelyen a püspöki szinódus XVI. rendes közgyűlésének munkáját Istenre bízzuk – jelentette be Ferenc pápa, majd ismételten kérte a hívek imáit a meggyötört ukrán népért.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
Közös imavirrasztás
Vasárnaponként hívek ezreit köszönti a pápa Fotó: Vatican News

A Vatican News tájékoztatása szerint szeptember 30-án a fiatalokat sajátos programmal várják a Szent Péter térre.
Az Úrangyala elimádkozása után vasárnap délben Ferenc pápa utalt arra, hogy január 18-a és 25-e között tartják világszerte a keresztények egységéért végzett hagyományos imahetet, majd megjelölte az idei hét témáját, amely idézet Izajás próféta könyvéből: „Tanuljatok meg jót tenni: keressétek az igazságot.” (Iz 1,17) A pápa arra szólított fel, hogy adjunk hálát az Úrnak, aki hűségesen és türelemmel vezeti népét a teljes szeretetközösség felé, és kérjük a Szentlelket, hogy világosítson meg és támogasson minket ajándékaival.
A pápa rámutatott, hogy a keresztény egység útja összefügg az egyház szinódusi megtérésének útjával. Ezért megragadta az alkalmat, hogy már most bejelentse: „szeptember 30-án, szombaton a Szent Péter téren ökumenikus imavirrasztás lesz, amelyen Istenre bízzuk a püspöki szinódus XVI. rendes közgyűlésének munkáját.”
Az imavirrasztásra érkező fiatalokat azon a hétvégén különleges program várja a Taizéi Közösség gondozásában. Ferenc pápa meghívással fordult minden keresztény felekezet fivéreihez és nővéreihez, hogy vegyenek részt Isten népének ezen az összejövetelén.
A szentatya ez alkalommal is felhívást intézett a meggyötört ukrán népért, amely olyan sokat szenved!
– Továbbra is álljunk közel hozzájuk érzéseinkkel, segítségünkkel és imánkkal – hangzott a pápa felhívása.
Ezután köszöntötte a Szent Péter téren összegyűlt zarándokokat, külön kiemelve a spanyolországi és szicíliai csoportokat. Azzal a kívánsággal fordult hozzájuk, hogy a Szent Péter sírjánál tett látogatásuk erősítse meg hitüket és tanúságtételüket, és kérte a híveket, hogy ne feledkezzenek el róla imáikban – írja a Vatican News.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!