Hirdetés

Magyarország nyerte a futsaltornát

A magyar futsalválogatott nyerte meg a múlt héten Horvátországban megrendezett ötcsapatos felkészülési tornát. Románia veretlenül végzett a második helyen, a torna játékosa a Magyarországon légióskodó, maksai születésű Mánya Szabolcs lett.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Magyarország nyerte a futsaltornát
A háromszéki Mánya Szabolcs átveszi az MVP-díjat Fotó: Futsal Week

Győzelemmel zárta a horvátországi Po­reč­ben megrendezett ötcsapatos nemzetközi fut­sal­tornát Románia válogatottja, miután vasárnap 5–2-re győzött Bosznia-Hercegovina ellen, és a győzelemből Mánya Szabolcs és Bálint Andor is gólokkal vette ki a részét. Magyarország szintén győzelemmel búcsúzott, 6–0-ra hengerelt Grönland ellen.
A magyar és a román válogatott 3–3-as döntetlent játszott egymás ellen, így a tornagyőztesről a gólarány döntött, ez pedig a magyaroknak kedvezett. A gólkirályi címet is a magyar válogatott Rutai Balázs vágta zsebre.
A román keretben hat székelyföldi játékos szerepelt, haton (Bálint Andor, Iszlai Richárd, Kanyó Szilárd és az újoncként bemutatkozó Kerestély József) az FK Székelyudvarhely erősségei, ketten pedig (Mánya Szabolcs és Hadnagy István) a Kecskemét Futsal gárdájánál légióskodnak. A torna játékosának megválasztott maksai születésű Mánya a válogatott másodedzői feladatait is ellátja, ezt ki is hangsúlyozta Kacsó Endre szövetségi kapitány.
- Gratulálok a fiataljainknak, akik tényleg oda tették magukat, külön örülök, hogy Mánya Szabolcs nyerte el a torna Legértékesebb Játékosának Díját (MVP – Most Valuable Player), aki tapasztalatával, példás hozzáállásával sokat segít a fiatalok beilleszkedésén – értékelt Kacsó.
Mind a magyar, mind a román válogatottnak küzdelmes tavasza lesz, előbbiek március elején Izraelben lépnek pályára, majd a horvátok ellen zárják a vb-selejtezős csoportküzdelmeket. A román válogatott március 1-jén Finnországot fogadja, március 5-én pedig Dániában lép pályára.
A hazai teremlabdarúgó 1. Liga január 21–én az alapszakasz utolsó, 14. fordulójával folytatódik, a bajnokságban második Futsal Klub Székelyudvarhely a sereghajtó Kolozsvári Clujanát fogadja.
A Futsal Week January Cup vasárnapi eredményei: Románia – Bosznia-Hercegovina 5–2, Magyarország – Grönland 6–0. Végeredmény: 1. Magyarország 10 pont, 2. Románia 10 p., 3. Bosznia-Hercegovina 6 p., 4. Grönland 3 p., 5. Észtország 0 p.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!