Három székelyföldi és egy dévai csapat teremlabdarúgói indultak az FK Kupán

A Futsal Klub Székelyudvarhely nyerte a hétvégén megrendezett IV. FK Kupa elnevezésű felkészítő teremlabdarúgó-tornát. Az 1. Liga bajnoki idénye augusztus 31-én kezdődik, a tavalyi szezonhoz képest kettővel kevesebb csapattal rajtol majd el pontvadászat.

Szász Csaba
Három székelyföldi és egy dévai csapat teremlabdarúgói indultak az FK Kupán
Idén sem talált legyőzőre az udvarhelyi futsalcsapat Fotó: Hodgyai István

Négycsapatos felkészülési futsaltornát rendezett a hétvégén a Futsal Klub Székelyudvarhely, a házigazdák mellett az élvonalban szereplő másik két székelyföldi alakulat, a Sepsi-SIC és a Marosvásárhelyi VSK is elfogadta az udvarhelyiek meghívását. A Rákóczi Centerben rendezett IV: FK Kupa elnevezésű megmérettetésre negyedikként a Dévai West együttese csatlakozott.

A pénteki elődöntőkben a Sepsi-SIC három góllal verte a marosvásárhelyieket, a házigazda pedig 8–2 arányban hengerelt a dévaiak ellen. Szombaton az előző nap veszteseinek csatájával folytatódott a torna, a kisdöntőben a Déva 4–2-re legyőzte a marosvásárhelyieket, a döntőben pedig a házigazda szoros mérkőzésen 4–3-ra bizonyult jobbnak a Sepsi-SIC csapatánál. A Futsal Klub Székelyudvarhely megismételte tavalyi teljesítményét, ezúttal is itthon tartva a torna serlegét.

Nyolccsapatos élvonal

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) közleménye szerint a múlt idényhez képes kettővel kevesebb, nyolc csapattal indul a hazai teremlabdarúgó 1. Liga bajnoksága, miután a legutóbbi bronzérmes Dévai VKS megszűnt, a Simándi Sólymok csapata visszalépett a másodosztályba, ahonnan senki nem lépett fel az élvonalba. Ezúttal is három székelyföldi alakulat vállalta a legmagasabb szintű megmérettetést: az FK Székelyudvarhely, a Sepsi-SIC és a Marosvásárhelyi VSK. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az élvonal bajnoki pontvadászata augusztus 31-én rajtol el, az alapszakasz 14 fordulós oda-vissza mérkőzésből áll, az első négy a 9 fordulós (oda-vissza-odavágó) felsőházban folytatja, az első kettő döntőzik a bajnoki címért. Az alsóház rájátszása hasonlóképpen 9 fordulós lesz, az utolsó helyezett kiesik az élvonalból.

A FRF közleménye kitér a másodosztályos bajnokságra is, amely az új idényben hétcsapatos lesz, két gyergyószéki gárdával, a Gyer­gyó­remetei Kereszthegy és a Gyergyószentmiklósi Inter csapataival a mezőnyben. A 2. Liga bajnoksága szeptember 28-án kezdődik.

Teremlabdarúgás, IV. FK Kupa
Elődöntők: Sepsi-SIC – Marosvásárhelyi VSK 3–0, FK Székelyudvarhely – Dévai West 8–2.
Kisdöntő: Déva – Marosvásárhely 4–2
Döntő: FK Székelyudvarhely – Sepsi-SIC 4–3





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!