Hirdetés

Farsangi móka

Szabadtéri fotókiállítással indította idei rendezvényeit a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Farsangi móka
Szabadtéri kiállítás Gyergyóalfaluban Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Agyergyóalfalvi központi parkban lehet megtekinteni a 2020-ban, Gyergyószárhegyen szervezett megyei farsangtemetésen készült fotókat: a szabadtéren kiállított alkotásokra sokan voltak kíváncsiak az elmúlt napokban. A tegnap déli, hivatalos megnyitón Kolcsár Béla intézményvezető a farsangi szokások jelentőségéről, a téltemetés szimbolikájáról és azok fontosságáról beszélt a jelenlévőknek.
Az intézmény programjai ugyancsak fotókiállítással folytatódnak: a 2022-ben szervezett Gyer­gyó­szár­he­gyi Fo­tó­tá­bor anyagát a magyar kultúra napja alkalmából január 20-án a szárhegyi kultúrház Cika termében állítják ki, este 6 órától. A táborban alkotó 35 fotós Erdélyből, a Partiumból és Magyarországról érkezett; a fotótábor anyagát most láthatja első alkalommal a közönség. 
A Gyergyószárhegyi Kul­tu­rá­lis és Művészeti Központ szervezésében Gyer­gyó­cso­ma­fal­ván is a magyar kultúra napját ünneplik vasárnap. A gálaműsor meghívottja a Tokos zenekar, ugyanakkor fellép a gyergyócsomafalvi Belcanto kamarakórus, és a helyi citerazenekar magyar filmzenékből készült összeállítását is hallhatjuk. Rövid műsorral jelentkezik a Mocorgók néptáncegyüttes is.
Az intézmény meghirdeti rajz- és álarckészítő pályázatát Farsangi móka címmel, amelyre 1-6. osztályos gyermekek alkotásait várják. A pályázat célja, hogy az iskolások bemutathassák a környékükön fellelhető farsangi szokásokat; az alkotásokat képzőművészekből álló zsűri fog elbírálni és vásárlási utalványokkal jutalmaz majd. A pályázatok beküldési határideje február 9-e; a legjobb pályamunkákból álló kiállítást február 17-én 12 órától tartják a gyergyóditrói Siklódy Lőrinc általános iskolában – tájékoztatott prog­ram­ja­ik­ról Kolcsár Béla. 
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!