Hirdetés

Ausztria után Svájcban versenyeznek

Három kontinensről és tizenkét országból több mint száz résztvevővel kezdődött el Ausztriában a Ski-O Tour sorozat, amely egyben a sítájfutó világkupa első fordulója is volt. Péntekn már Svájcban állnak rajthoz a sportolók, közöttük négyen a VSK Csíkszereda tagjai.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ausztria után Svájcban versenyeznek
A csíkiak közül Szép Zoltáné a legjobb hely a tabellán Fotó: Rainer Burmann

Noha Európa hó­hi­ány-nyal küzd, a sí­táj­futók elkezdték a világkupát és a Ski-O sorozatot is, igaz, nem a tervek szerint Ramsauban, hanem az 1700-1800 méteren fekvő Tauplitzalmban. A sorozatban a VSK Csíkszereda négy sportolót nevezett a megmérettetésre.
Hétfőn nagy havazás volt, így a verseny friss hóban zajlott. A sprintversenyt a norvég Bjornar Kvale nyerte, a csíkiak közül Szász Botond az 59., Szép Zoltán a 60., Suciu Simion a 63., Gegő Hunor a 66. lett. 
Kedden a nagy havazás miatt több órát csúszott a rajt, a pályát is le kellett rövidíteni a nagy mennyiségű friss hó és az erős szél miatt. A győzelmet a finn Aapo Viipola húzta be, a VSK sítájfutói közül Gegő Hunor a 49., Szép Zoltán az 51., Suciu Simion az 52., míg Szász Botond az 58. helyen ért célba. 
Szerdán a 16,5 km-es üldözőversenyt tartották, amelyen két térképcsere is volt. A leggyorsabbnak a norvég Jorgen Baklid bizonyult, a csíkiak közül Szép Zoltán az 53., Suciu Simion az 55., Szász Botond az 58. helyen végzett, Gegő Hunor sajnos belázasodott és nem tudott rajthoz állni a szerdai futamon.
A Ski-O Tour sorozat ma a svájci Val Müstairban folytatódik. Összetettben Isak Jonsson áll az élen, a VSK Csíkszereda képviselői közül Szép Zoltán a 33., Suciu Simion a 36., Szász Botond a 37. helyről várja a folytatást.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!