Hirdetés

Zenés, kulturális előadások és filmvetítés adventre

Karácsony előtt, az adventi időszakban több eseménnyel is készül a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ. Román nyelvű zenés előadást, interaktív gyermekbábszínházat, valamint irodalmi estet és filmvetítést is szerveznek december 13. és 18. között Gyergyószentmiklóson.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Zenés, kulturális előadások és filmvetítés adventre
Több eseményt is rendeznek a héten Gyergyószentmiklóson Fotó: Fórika Dóra

A Szent Miklós Napok folytatásaként, a karácsony előtti időszakra több programot szervez a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ a héten, december 13. és 18. között – hangzott el a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ sajtótájékoztatóján.

A hét első eseményeként egy román nyelvű zenés estet tartanak În prag de sărbători / Az ünnepek küszöbén címmel. Elismert, népszerű vendégelőadók lépnek fel, mint a bukovinai Alexandru Brădățan és a Máramaros megyei Oana Tomoioaga. Ezenkívül a gyergyószentmiklósi Sfântu Nicolae Gimnázium diákjainak kórusa is fellép kedden 18 órától a gyergyószentmiklósi Korona termében. A belépés díjtalan – részletezte Dobrean Teodor szervező.

A szervezők elmondták: folytatódik a Selyem Antónia magyar szakos tanárnő által kezdeményezett irodalomtörténeti előadás-sorozat. Az Árpád-házi királyok után a 14. századi Anjou-kor uralkodóit mutatja be a pedagógus, Arany János és Gulácsy Irén irodalmi művei közvetítésével. Az Idősek Klubja címmel meghirdetett előadás-sorozatra nemcsak időseket, hanem korosztálytól függetlenül mindenkit várnak szerdán 18 órától, a Salamon Ernő Gimnázium filozófia–társadalomtudomány kabinetjében.

Pénteken vetítik Csoma Sándor rendező Magasságok és mélységek című nagyjátékfilmjét, amely a világhírű, gyergyói származású Erőss Zsolt hegymászó életútját, expedícióit és tragikus halálát mutatja be, a felesége, Stelczer Hilda (Pál Emőke) nézőpontjából. A vetítést a Salamon Ernő Gimnázium dísztermében tartják, amit közönségtalálkozó követ.

Szombaton, 16 órától ismét egy román nyelvű kulturális előadást szerveznek a Korona teremben, elsősorban a román ajkú gyerekek számára. A marosvásárhelyi Ariel bábszínház interaktív báb-gyermekelőadását hozza el, a Csipkerózsika (Frumoasa din pădurea adormită) mese nyomán.

– A városi negyedik gyertyagyújtást a megszokott időben, vasárnap 19.15-kor tartják, ezúttal a 4S Street zenekar közreműködésével – tájékoztatott Fórika Sebestyén, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ vezetője.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!