Hirdetés

Zászlóügy: az MLSZ fenntartja álláspontját

Budapest szerint az UEFA rábólintott a Nagy-Magyarország-jelkép használatára, Bukarest szerint azonban szó sincs erről. A Magyar Labdarúgó-szövetség sajtóosztálya a Hargita Népe érdeklődésére kifejtette: fenntartja korábbi álláspontját.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Zászlóügy: az MLSZ fenntartja álláspontját
Használható jelképek. Az MLSZ kitart álláspontja mellett Fotó: MTI

Tovább hullámzik a vita, mely azt követően robbant ki, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kedden közölte: az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), engedélyezte a Nagy-Magyarország-jelkép használatát a magyar válogatott mérkőzésein, azzal a megkötéssel, hogy a zászlók, sálak és egyéb transzparensek kizárólag a „történelmi Magyarország” térképét ábrázolhatja, más szimbólumot vagy feliratot nem, és csak piros, fehér és zöld színek lehetnek rajta.

Kedd reggel a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalos honlapján közölte: az MLSZ bejelentését követően felvették a kapcsolatot az UEFA illetékeseivel, a kapott válasz alapján pedig tudatták, hogy az európai szakszövetség nem engedélyezte és nem is fogja engedélyezni az említett szimbólumok megjelenítését. A közleményben leszögezik, hogy az MLSZ tévedett, amikor a keddi bejelentést tette, mivel ezen szimbólumok megjelenítése eltér az UEFA fegyelmi szabályzatától, és az FRF szükség esetén a fegyelmi bizottságok elé fogja terjeszteni az ügyet. „A revizionizmus nem elfogadott a labdarúgásban, és bízunk abban, hogy az UEFA fegyelmi bizottságai szankcionálják ennek a szimbólumnak a felmutatását, amely gyűlöletre és erőszakra uszíthat az európai versenyek mérkőzésein” – olvasható az FRF közleményében.

A kialakult helyzettel kapcsolatban érdeklődtünk az MLSZ-nél, amely kérdésünkre így fogalmazott: „Az MLSZ már tegnap (kedden – szerk. megj.) közleményben jelezte álláspontját a kérdéssel kapcsolatban, és ezt továbbra is fenntartjuk. Ismételten felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy olvassák el az MLSZ közleményét, és tartsák be a szabályokat.”

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn, március 27-én hazai pályán, Bulgária ellen kezdi a 2024-es Eb selejtezőit, ezt megelőzően csütörtök este Észtország ellen játszik felkészülési mérkőzést, szintén hazai pályán, a Puskás Arénában.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!