Hirdetés

Visszavonták az Euroins Románia biztosítótársaság működési engedélyét

A Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) úgy döntött, hogy visszavonja az Euroins Románia biztosítótársaság működési engedélyét a cég fizetésképtelenségére utaló jelek miatt.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Visszavonták az Euroins Románia biztosítótársaság működési engedélyét
Képünk illusztráció Fotó: Vlaicu Lajos

Az intézmény pénteki közleménye szerint az Euroins ellen csődeljárás indul, és a Biztosítási Garanciaalapot (FGA) nevezik ki a társaság ideiglenes vagyonfelügyelőjévé. Feladata irányítani a cég üzleti tevékenységét és meghozni a vagyona megőrzéséhez szükséges intézkedéseket. A biztosítótársaság jelenlegi vezetőségét felfüggesztik, az FGA mandátuma pedig a felszámolóbiztos kinevezéséig tart – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. 

Az ASF szerint az Euroins szavatolótőke-szükségletének (SCR) fedezéséhez 2,19 milliárd lejre, a minimális tőkeszükségletének (MCR) fedezésére pedig 1,75 milliárd lejre van szükség. Az engedély visszavonásáról azért döntöttek, mert a biztosítótársaság helyzete nem teszi lehetővé a szanálását – olvasható a közleményben.

A hatóság emlékeztetett arra, hogy a 2020 februárja és 2023 januárja között tartott összesen 17 ellenőrzés során 26 szankciót szabtak ki, 16 millió lej értékben, az Euroins biztosítótársaságra.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!