Hirdetés

Visszatérő vízhiány Tusnádon

Víz nélkül maradt Tusnád község: kedden ismét meghibásodott a csatószegi fő ivóvízvezeték. A vízszolgáltató munkatársai a helyszínen dolgoznak. Egyelőre Tusnádfürdő vízellátása nem forog veszélyben, főleg, ha a csőtörést sikerül egy nap alatt kijavítani.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
Visszatérő vízhiány Tusnádon
Ismét eltört a sok bajt okozó vezeték Fotó: Böjte Csaba-Ernő

Víz nélkül maradt három település – Verebes, Tusnád és Újtusnád –, ismét a csatószegi fővezeték lyukadt ki. A vezeték évek óta gondot okoz a tusnádiaknak. Böjte Csaba-Ernő, Tusnádfürdő alpolgármestere elmondta: Tusnádfürdőt még nem érinti a vízhiány, ugyanis elegendő víz van egy napra a város határában található vízgyűjtő tartályokban.

– A helyi vízszolgáltató munkatársai dolgoznak a vezetékcserén, viszont a gazdák elégedetlenek a kialakult helyzettel, földjeiket újból elárasztotta a víz. Reméljük, a mai napon a jelenlegi törésnél sokkal hosszabb részen sikerül kicserélni a problémás vezetéket, hogy elejét vegyük az újabb meghibásodásnak – mondta az alpolgármester. Hangsúlyozta: abban az esetben, hogyha nem sikerül egy nap alatt kicserélni a vezetéket, Tusnádfürdőt is eléri a vízhiány, ugyanis a vízgyűjtő tartályokban egy napra elegendő vízmennyiség található. – Eddig a legsúlyosabb esetünk tavaly volt, amikor tizenhárom napig vízhiánnyal küszködtünk. Reméljük, ilyen többet nem fordul elő. Tavasszal kezdődik a teljes ivóvízhálózat cseréje, erre már aláírtuk a szerződést egy kolozsvári céggel – jegyezte meg az alpolgármester, aki a kivitelező cég nevét egyelőre nem hozta nyilvánosságra. A tavasszal kezdődő vízvezetékcsere a jelenlegi vezeték nyomvonalát követi, néhány kilencvenfokos könyök eltávolításával a nyomvonal gördülékenyebbé tétele miatt – mondta Böjte Csaba-Ernő.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!