Videópályázatot írtak ki a megye turisztikai kínálatának népszerűsítésére

Videópályázatot hirdet a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (Visit Hargita). A pályázatra jogi személyiségű vállalkozások jelentkezését várják, cél Hargita megye turisztikai imázsfilmjének elkészítése. A részleteket keddi sajtótájékoztatójukon ismertették a szervezők. 

Bíró István
Becsült olvasási idő: 5 perc
Videópályázatot írtak ki a megye turisztikai kínálatának népszerűsítésére
A videópályázat szervezői. Értékes nyereményeket ígérnek Fotó: László F. Csaba

A vendéglátás és a turizmus megerősítésére, illetve szakmai képzésekre, bemutatkozásokra és a Visit Hargita sajátos tevékenységeire fordítja Hargita Megye Tanácsa a bányailletékekből származó félmillió és egymillió lej közötti bevételét – jelentette be Borboly Csaba megyeelnök a sajtóeseményen. 

– Bizakodunk, hogy a felnövekvő nemzedék számára megéri itthon maradni,

ebben a szegmensben (szerk. megj.: turizmusban) dolgozni, összekötve a mezőgazdasággal és a sok-sok épített örökséggel, a természeti sokszínűséggel, és lehetne még sorolni, hogy mi minden téren van lehetőség számunkra. Az egészségturizmus az ez évi kiemelt tevékenység, amelynek jegyében minden téren tájékoztatunk és felhívjuk a figyelmet. Zászlóshajó az újonnan nyílt borszéki fürdő- és wellnessközpont, de már azon is gondolkodunk, hogy mi legyen a következő – mondta az elöljáró. Hozzátette: a megye turizmusának fejlesztéséhez várják a partnereket is.

László F. Csaba
Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke rámutatott, az országos turisztikai stratégia alapjaiból látni,

a belföldi turisták a 90 százalékát teszik ki a teljes idegenforgalomnak.

Ami az elköltött pénz mennyiségét illeti: a belföldi turisták költései adják ki az iparág bevételének 91,4 százalékát.

– Azt látjuk, hogy az elmúlt tíz évben nagyot fejlődött a turizmus Romániában, a minőségibb turizmus irányába mozdul el kép, ami azt jelenti, hogy az egy-két csillagos minősítésű szálláshelyekről áttevődik a hangsúly a három-négy csillagos minősítésű szálláshelyekre. Ez mindenképpen azt mutatja, hogy itt Hargita megyében is a minőségi szolgáltatásokra kell ráerősíteni. A Visit Hargita egyrészt a népszerűsítésben tud hatékony eredményt felmutatni. A hatékonyság egyik alapja az, hogy pontszerűen tudjuk népszerűsíteni Hargita megye turisztikai kínálatát – mondta Bíró Barna Botond. Hozzáfűzte: ehhez kapcsolódik a videópályázati felhívásuk is. Azt szeretnék, hogy a jogi személyiségű vállalkozások kreatív és dinamikus módon készítsenek olyan saját tartalmakból összeállított promóciós filmeket, amelyekkel Hargita megyét egyrészt az egészségturizmus, másrészt a családbarát szolgáltatások szempontjából tudják népszerűsíteni.

Szabó Károly, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás ügyvezető igazgatója rámutatott, hogy még érvényes a family-friendly felhívásuk. 

– Május másodikáig várjuk a jelentkezőket, május 12-én osztjuk ki a diplomákat,

ahol a jelenlegi 114 családbarát minősítésű vendéglátó egység, vendéglő, szálláshelyek, meglátogatható helyek és szolgáltatások mellé még többet tudunk majd besorolni. Jelenleg tizenkilenc jelentkezőnk van az idén – mondta Szabó Károly.

Bíró Barna Botond a sajtótájékoztató végén arról is beszélt, hogy a Visit Harghita applikációt több mint 17 ezren töltötték le, illetve a visithargita.com weboldalt több mint egymillióan keresték fel. Újságírói kérdésre elmondta, a becslések szerint tavaly 300 ezer turista látogatott Hargita megyébe. Az országban a leglátogatottabb hely a tengerpart, turisztikailag közkedvelt város Brassó, Kolozsvár, Bukarest és Szeben.

Pályázati feltételek: 

– a beküldött videónak 2–4 percesnek kell lennie;
– kizárólag a pályázó által készített felvételeket tartalmazhat;
– jelenjen meg benne az egészségturisztikai kínálat és a megye családbarát arca;
– legyen dinamikus, kreatív;
– tartalmazzon drónnal készített felvételeket;
– 6:9 képarány;
– 4K vagy Full HD felbontás (felhasználható ledfalon, tévéműsorokban, közösségi médiában);
– jogtiszta zene;
– nyelvfüggetlen imázsfilm, szöveg- és feliratmentes;
– a Visit Harghita logó használata.

A versenyben jogi személyek vehetnek részt. Minden jelentkezőtől egy kisfilmet várnak a szervezők.

Díjazás:
1. hely: 1500 euró – A videó felkerül a Visit Harghita felületeire (Facebook, YouTube), levetítik különböző turisztikai kiállításokon és Hargita megyei eseményeken, médiamegkeresések esetén televíziós műsorokban jelenik meg.
2. hely: 1000 euró
3. hely: 500 euró
A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igényt tart a versenyen díjazott videók teljes körű felhasználására.
Beküldési határidő: 2023. július 28.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!