Hirdetés

Videó – Többlettel zárják az évet

Tízmillió lejes többlettel gazdálkodik az év végén Hargita Megye Tanácsa – jelentette ki szerda délután, a megyei önkormányzat Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban tartott soros havi ülésén Borboly Csaba megyeelnök.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 1 perc
Videó – Többlettel zárják az évet
Illusztráció Fotó: Kosza Róbert

Az elöljáró rámutatott: a megyei tanácsnak kiegyensúlyozott, rendben lévő költségvetése van. Ez annak is köszönhető, hogy az elmúlt időszakban költséghatékonyan működtek. Hozzátette: a tízmillió lejes tételből minden számlát ki tudnak fizetni, finanszírozni tudják a műemlékes programjukat, valamint biztosítani tudják két fontos egyházi pályázat anyagi keretét. A Hargitafürdőn épülő pálos kolostor munkálatainak kivitelezéséhez 100 000 lejjel járulnak hozzá, a zetelaki egyházközséget 60 000 lejjel segítik.

A tanácsülésen többek között döntöttek arról is, hogy a megyei önkormányzat tulajdonba veszi a Megyei Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Központ székelyudvarhelyi épületét agrár-inkubátorház létesítése céljából, illetve jóváhagyták a megyei kórház pénzügyi ösztönzőkre javasolt személyeinek névsorát is.

Kövessen a Facebookon!