Hirdetés

Vállalkozói versenyt hirdetnek fiataloknak

Fiatal vállalkozóknak hirdetett versenyt a St. Georgius Manager Club vállalkozószövetség, amelyet az Arbor Vállalkozók Szövetsége is népszerűsít a fiatalok körében. Elmondásuk szerint nemcsak a díjakért tartják támogatandónak a versenyt,  hiszen az remek alkalom kapcsolati háló kiépítésére is.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Vállalkozói versenyt hirdetnek fiataloknak
Fiatal vállalkozók gazdasági erejét növelnék Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Fiatal vállalkozóknak hirdetnek versenyt Marosvásárhelyen. A Székelyföldi Vállalkozószövetség keretében, széles körben népszerűsítik, hogy minél több jó ötlet napvilágra kerüljön. A részleteket sajtótájékoztatón ismertette Barabás Csaba, a gyergyói vállalkozókat tömörítő Arbor Vállalkozók Szövetségének elnöke, illetve Parajdi Borbála, a verseny egyik társszervezője. Mint elmondták, 18 és 38 év közötti fiatalok üzleti terveit várják február 15-ig, ezeket a www.mastart.info honlapra kell feltölteni.

– Elsődleges célunk a fiatal vállalkozók erős gazdasági szereplővé formálása.

Minden olyan pályázatot várunk, amelynek egy jó ötlet az alapja környezetvédelem, digitalizáció, innováció vagy más szakterületen – közölte Parajdi Borbála.

A magyar nyelven zajló vállalkozói verseny során a tíz legjobbnak tűnő tervet gazdasági szakemberek előtt mutathatják be készítőik egy felkészítő után. Végül három pályamunkát díjaznak 20,15, illetve 10 ezer lejjel. A legjobbaknak a későbbiekben sem engedik el a kezét, mentorprogrammal segítenek, hogy gyakorlatba ültethessék üzleti tervüket.

– Mindenképpen fontosnak látjuk a  folyamatos tanulást és fejlesztést, hiszen tudjuk, hogy a start-upok nyolcvan százaléka egy éven belül becsukja kapuit, ez pedig amiatt van, hogy a vállalkozóknak nincs elég információjuk vállalkozásaik működtetéséhez. Az előző MaStart verseny végén hoztuk létre a mentorprogramot, tapasztalt szakemberek segítettek a kezdő vállalkozóknak, ezt folytatjuk idén is. A pénzjutalmon kívül azért is jó lehetőség a verseny, mert a pályázók olyan kapcsolati tőkére tehetnek szert, ami nagyon fontos a mai világban ahhoz, hogy a vállalkozások működjenek – fogalmazott a szervező.

Barabás Csaba emlékeztetett arra, hogy a tavalyi Ifinapok során is volt hasonló versenyszám, a helyi fiatalok meglepően jó ötletekkel álltak elő, ezért is népszerűsítik erősen a térségben a versenyt.

– Inkubátorház várhatóan nem épül a következő években itt, fontos, hogy más lehetőségeket is kínáljunk a fiataloknak – mondta a vállalkozószövetség elnöke.

A MaStart versenyre február 15-ig lehet jelentkezni, a döntőt március 2-án Marosvásárhelyen, egy üzleti expó keretében rendezik.

Kövessen a Facebookon!