Hirdetés

V. Parázska Kupa malomverseny Csíkszeredában

A Penge 204 Malomjáték Sportegyesület szervezésében a hétvégén tartották meg Csíkszeredában az V. Parázska Kupa nemzetközi malomversenyt.

Biró Sándor
Becsült olvasási idő: 2 perc
V. Parázska Kupa malomverseny Csíkszeredában
Eredményhirdetés. A győztes serleget is kapott a diploma mellé Fotó: Caissa SK

A megyeháza márványtermében az előző évekhez hasonlóan ezúttal is sokan vettek részt a csíkszeredai, csíksomlyói, szépvízi és csíkszentsimoni gyermekotthonból. 


A hatvan résztvevő hét korcsoportban oda-vissza vágós, öt-öt perces játszmában mérte össze tudását. 

A felnőttek tizennégy fős mezőnyében asztalhoz ült a székelykeresztúri Orbán Csaba újdonsült Európa-bajnok is, de a világranglista élmezőnyébe tartozó magyarországi Volman Ferenc, valamint az előző tornák négyszeres győztese, Sánta Elemér is esélyes volt a végső győzelemre. Amint az várható volt, ők nyerték a díjakat is.

Volman Ferenc (Magyarország) veretlenül, 46 ponttal lett a győztes a 41-41 pontos Orbán Csaba és Sánta Elemér, valamint a 34 pontot szerzett korondi Máté Károly előtt.

Egyenlő pontszám esetén a Sonneborn-számítás döntött Orbán javára. Az élen állók döntetlent játszottak egymással, de a győztestől a csíkszeredai Corneliu Goja és a korondi Máté Szabolcs csípett le egy-egy döntetlent, Orbánt a csíkszeredai Vitán István győzte le az első játszmában, a napokban arany fokozatot kapott Parázska kürtőskalács tulajdonosa, a versenyrendezéssel is foglalkozó Sánta Elemér a verseny második felében kapcsolt nagyobb sebességre. Az egyszerre két csoportot is vállaló magyarországi Bodóné Bodnár Erika a felnőtt férfiak mezőnyében 28 ponttal az 5. helyen végzett, a felnőtt nőknél mindenkit legyőzve 12 ponttal lett első a csíkszeredai Brugger Magdolna és Bálint Edit előtt.

A 18 és 16 éven aluliaknál csíkszeredaiak taroltak, U18: Benedek Zoltán 46 pont, Alex Marton 40, Boldizsár Irénke 36, U16: Alexandru Bogdan Agoston 16 pont, Miteu István 12, Jankó Zoltán 6 pont.

A 14 éven aluliak csoportját a csíkszeredai Kristály Antónia nyerte 40 ponttal a 38 pontos csíkszentsimoni Vass Károly és a 29 pontos csíkszeredai Cristian Agoston előtt. Az U12-es csoportban a csíkszentsimoni Vass Ferenc végzett az élen 14 ponttal a 12 pontos csíkszeredai Cristina Costin és a 8 pontos szépvízi Maksai Klementina előtt. A 12 éven aluliak csoportjában a 9 éves csíkszeredaiak nyerték a díjakat, Csűrös Gyopár 26 ponttal uralta a mezőnyt Brugger Bernadett (19 pont) és Bőjte Bence (18 pont) előtt.

Az V. Parázska Kupa malomversenyt Csíkszereda Megyei Jogú Város és Hargita Megye Tanácsa sportpályázattal segítette, Hargita Megye Sportigazgatósága a serlegeket biztosította.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!