Újabb medvetámadás történt

Újabb medvetámadás történt Hargita megyében vasárnap, a Románandrásfalva községhez tartozó Kissolymosban. A vadállat fényes nappal, a falu közötti belterületen támadt rá egy férfira.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Újabb medvetámadás történt
Illusztráció Fotó: Hargita Népe Archív

Az áldozat meghallotta a kuyták ugatását, ezért egy kisebb baltát magához véve kiment a házból és a medve rátámadt. Az áldozat súlyos sebeket szerzett, de sikerült visszatérnie a házba, ahol eszméletét vesztette. Innen mentő szállította a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba –áll Hargita Megye Tanácsának közleményében. 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondása szerint idén ez már a második medvetámadás Hargita megyében, az elmúlt évekhez hasonlítva a számok sajnos nem csökkentek.

- Minél előbb, törvény szerint huszomnégy órán belül ki kell állítani a medve kilövésére vonatkozó polgármesteri rendeletet, ezért minden erőmmel azon vagyok, hogy fel tudjam venni a kapcsolatot Șutău Ionicával, a románandrásfalvi alpolgármesterrel. Sajnos eddig még a hívásaimra és üzeneteimre nem reagált.

A megyeelnök a Facebookon, élő bejelentkezésben fejtette ki az eset kapcsán, hogy a romániai medvék témaköre Brüsszelben még nincs megfelelően feldolgozva. Továbbá Borboly Csaba biztosította az áldozatot, hogy a kárigénylés benyújtásában és minden másban maximális segítséget nyújt Hargita Megye Tanácsa.

 

Forrás: Hargita Megye Tanácsa



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!