Hirdetés

Új ügyvédet fog alkalmazni az önkormányzat

Új ügyvédet fog alkalmazni a székelyudvarhelyi önkormányzat, aki az Urbana Rt.-t fogja képviselni az Aqua Nova-perben, erről pénteki, soron kívüli közgyűlésén döntött a várost vezető testület. A határozatra azért volt szükség, mert a hatályos törvényi előírások szerint másodfokon nem képviselheti ugyanaz az ügyvéd a városházát és a tulajdonában levő vállalatot is.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 1 perc
Új ügyvédet fog alkalmazni az önkormányzat
Villámtanácskozás. Formális kérdésekről döntött az önkormányzat Fotó: Hadnagy Éva

Ezúttal csupán két napirendi pontot tárgyalt meg a székelyudvarhelyi önkormányzat közgyűlése, mindkét esetben szükséges formális döntéseket kellett elfogadnia a várost vezető testületnek. Tizenhat tanácsos jelent meg a közgyűlésen, így meg lehetett tartani az ülést, a testület döntésképes volt – állapította meg az ülés elején a főjegyző.

A tanácsülés kezdete előtt a gazdasági szakbizottság is ülésezett, átbeszélték az előterjesztett napirendi pontokat. Az első napirendi pont elfogadása azt jelentette, hogy Hargita Megye Integrált Hulladékgazdálkodási Társuláshoz delegáltak egy személyt, aki a város érdekeit képviseli majd. Erre egy törvénymódosítás miatt volt szükség. A második napirendi pontnál ügyvéd fogadásáról döntöttek a városatyák. Az Aqua Nova-perben – a városháza megítélése szerint – előrelépés történt tavaly decemberben, mert az ügy felkerült a Marosvásárhelyi Ítélőtáblához. A hatályos törvényi előírások szerint emiatt a testület jóváhagyására volt szükség ahhoz, hogy egy új ügyvédet fogadjanak, aki a továbbiakban is képviseli az Urbana Rt.-t.

Noha az ülés ezúttal sem volt mentes az élcelődésektől, és jó néhány csípős megjegyzés is elhangzott, a testület végül mindkét határozatot ellenszavazat nélkül fogadta el.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!