Hirdetés

Új kivitelezőt keresnek a szejkefürdői víz- és csatornahálózat javítására

Közleményben tájékoztatja a lakosságot a polgármesteri hivatal arról, hogy hol tart a szejkefürdői víz- és csatornahálózat ügye. A pár évvel ezelőtt elkészült és azóta sem működő beruházás problémáiért sokak szerint Gálfi Árpád polgármester a felelős, aki több pert is indított az ügyben, akadályozva a hivatalos átvételt.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Új kivitelezőt keresnek a szejkefürdői víz- és csatornahálózat javítására
Valahol itt fut a vezeték. Sosem működött, de javításra szorul Fotó: udvarhely.ro

A Székelyudvarhely melletti üdülőtelep közművesítése bő négy évvel ezelőtt készült el a város megrendelésére, de 2019-ben a tervtől való többszörös eltérés miatt a polgármesteri hivatal nem vette át a helyi kivitelezőtől (Macops Kft.) a munkát. Emiatt és korrupciógyanú miatt Gálfi Árpád polgármester pereskedésbe kezdett, ám a korrupciós vád nem bizonyult valósnak, a beruházás kapcsán pedig érdemi bírósági döntés a mai napig nem született. A polgármesteri hivatal szerdán végre részletes tájékoztatót tett közzé honlapján (a beszámolót egyébként hónapokon át hiába kérte a városi önkormányzat RMDSZ-frakciója). 

A közlemény szerint tavaly megbíztak egy szakértőt, aki pontos tanulmányt készített arra, hogy milyen javításokat és milyen új munkálatokat kell elvégezni annak érdekében, hogy a beruházás a terveknek és a mai normáknak megfelelően átvehető és üzembe helyezhető legyen. Idén felkérték a helyi céget, hogy végezze el ezeket a javításokat természetesen a saját költségén, az új munkálatokat pedig a városén.

A városháza szerint néhány hónap tárgyalást és időhúzást követően a Macops Kft. az aktuális szerződés alapján visszautasította a munkálatok elvégzését, és a hónap elején jelezte, hogy csak új szerződéskötés után lenne hajlandó a munkára. Emiatt szerdán felbontották az érvényben lévő beruházási szerződést, és új közbeszerzést indítanak.

A hivatal reményei szerint kerül megfelelő kivitelező, és az év végére a Szejkefürdőn beüzemelhető lesz a rendbe tett víz- és csatornahálózat. A városháza közleménye még leszögezi, hogy a Macops Kft. nem mentesül a garanciális munkálatok költsége alól.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!