Hirdetés

Úgy változtak a körforgalomra vonatkozó szabályok, hogy gyakorlatilag minden maradt a régiben

Újraértelmezték a kormányban a körforgalmakra vonatkozó közlekedési szabályokat, amely lényegében csak egy pontosítás, hiszen gyakorlatilag minden marad a régiben.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Úgy változtak a körforgalomra vonatkozó szabályok, hogy gyakorlatilag minden maradt a régiben
Fotó: Hodgyai István

A 2023/130-as számú kormányhatározatot február 17-től, a Hivatalos Közlönyben való megjelenése dátumától alkalmazzák, amely a 2006/1391-es kormányhatározattal jóváhagyott közlekedési szabályokat módosítja. Eszerint a körforgalmakban közlekedők ugyanúgy kötelesek betartatni a forgalmi szabályokat sávváltásnál, azaz kötelesek biztosítani, majd időben jelezni, úgy, hogy ezzel ne veszélyeztessék a körforgalom többi résztvevőjét. 

Gyakorlatilag nem változott semmi.

Annyi történt, hogy eddig a körfogalomban is a közutakra vonatkozó szabályozás volt érvényben, ami lényegében azt jelenti, természetes, hogy sávváltásnál biztosítani, majd jelezni kell, a többi járművezető veszélyeztetése nélkül. Most pedig pontosították, hogy a körforgalomban is ezt kell csinálni – mondta érdeklődésünkre Balo Jan székelyudvarhelyi KRESZ-oktató. Hozzátette, erre csak azért volt szükség, hogy ne lehessen tévesen értelmezni a közlekedési szabályokat.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!