Hirdetés

Udvarhely maradt az Elit Liga bajnoka

Megvédte címét a Futsal Klub Székelyudvarhely korosztályos futsalcsapata, miután a teremlabdarúgó U19-es Elit Liga vasárnapi döntőjében 3–2-re legyőzte a Dévai Autobergamo együttesét. A kisdöntőben a Ceahlăul jobbnak bizonyult a Kézdivásárhelyi SE csapatánál.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Udvarhely maradt az Elit Liga bajnoka
Nincs új a nap alatt, Udvarhely újra bajnok Fotó: FRFTV

Nem véletlenül fájlalták a Futsal Klub Székelyudvarhelynél, hogy a Román Kupa U19-es döntő tornáján a játékoskönyvek hiányában nem engedték pályára lépni az udvarhelyi ifi teremfocisokat, hisz így a megmérettetés legesélyesebb csapatát ütötték el a várható címvédéstől. Jakab Zoltán vezetőedző akkor úgy fogalmazott, hogy csak akkor tud túllépni a karácsonkői bakiján, ha legalább a bajnokságban  összehozzák a címvédést.

Hirdetés


Összehozták.

A hétvégén Déván rendezték meg a teremlabdarúgó U19-es Elit Liga négyes döntő tornáját, ahová az FK Székelyudvarhely címvédési szándékkal utazott el. A szombati elődöntőben az udvarhelyiek sima 6–3-as győzelemmel léptek túl a Ceahlăul Karácsonkő csapatán, a másik ágon a Dévai Autobergamo nehezen, alig egy góllal tudta két vállra fektetni a Kézdivásárhelyi SE együttesét. Így a vasárnapi döntő a hazai teremlabdarúgás örökrangadójának ifiváltozatát hozta össze.

A finálét a hazaiak kezdték jobban, már a 6. percben betaláltak, ezt követően azonban a szünetig nem is változott az eredményjelző. A pihenő után a már korábban is mezőnyfölényben játszó Udvarhely már jobban élt a lehetőségeivel, a 23. percben kiegyenlített, a 30.-ban pedig a vezetést is átvette. Az utolsó percekben a hazaiak lehozták kapusukat, ami visszafelé elsülve újabb udvarhelyi gólt eredményezett. Végül a Déva összehozott egy gólt, ami rendkívül izgalmassá tette az utolsó percet, a felborzolt kedélyeket egy-egy piros lappal csillapította a játékvezető, de több gól már nem esett, így a Futsal Klub Székelyudvarhely 3–2-es győzelmével megvédte a bajnoki címét.

Kiélezett csatát hozott a bronzmeccs is, ott a Kézdivásárhelyi SE talált be először, majd a Ceahlăul rúgott zsinórban négyet. A KSE még ki tudott egyenlíteni, de hajrában a Ceahlăulnak jött ki jobban a lépés, így 6–5-re megnyerték a találkozót.

 

Teremlabdarúgó U19-es Elit Liga 

Elődöntők: FK Székelyudvarhely – Futsal Karácsonkő 6–3, Kézdivásárhelyi SE – Dévai Autobergamo 3–4

Bronzmérkőzés: Futsal Karácsonkő – Kézdivásárhelyi SE 6–5

Döntő: FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo 3–2, gólszerzők: Boga (23., 30.), Popovics (38.), illetve Matieș (6.), Bozan (39.)





Hirdetés

Kövessen a Facebookon!