Hirdetés

Történelmet írt a Gyergyói Hoki Klub

Székelyföldön maradt az Erste Liga-trófea. A Gyergyói HK remek előnyös játékának is köszönhetően egygólos győzelmet aratott a Ferencváros-Telekom ellen a jégkorong Erste Liga-döntő hetedik meccsén. 

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Történelmet írt a Gyergyói Hoki Klub
Hatalmas küzdés után gyergyói siker az Erste Ligában Fotó: Veres Nándor

Csöpögésig megtelt a gyergyószentmiklósi jégpálya a jégkorong Erste Liga döntőjének hetedik mérkőzésére, amelyen a házigazda Gyergyói HK a Ferencváros-Telekomot látta vendégül. A képlet nagyon egyszerű volt az összecsapás előtt: aki nyer, az viszi a trófeát.

Veres Nándor

A mérkőzés tétje látszólag alaposan befolyásolta a játék szépségét, ám a küzdéssel egyik fél sem állt rosszul. A csapatok minden harmadban egy-egy gólt lőttek.

Az első felvonásban az első előnyét gólra váltotta a GYHK, Vincze Péter beleérésével, majd a második harmadban Betteridge egyenlített, sőt Hrabal kevéssel később szólót rontott.

Veres Nándor

Ez a záró harmadban bosszulta meg magát, amikor Haaranen a második hazai előnyt is gólra váltotta. Innen kezdve a GYHK igyekezett okosan és magabiztosan játszani, ami végül arannyá érett, és a gyergyói jégkorong történetében első alkalommal örvendhettek bajnoki győzelemnek.

Veres Nándor

A Csíkszeredai Sportklub tavalyi győzelme után így a liga trófeája ismételten Székelyföldön maradt.

Veres Nándor

Erste Liga, döntő, 7. mérkőzés

Gyergyói HK – Ferencváros-Telekom 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)
Gólszerzők: Vincze P. (18.), Haaranen (44.), illetve Betteridge (30.).
A párharc végeredménye: 4–3 a GYHK javára.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!