Hirdetés

Törlesztés a korábbi hőszolgáltatónak: egyezségre jutottak a gyergyói tanácsosok

Ismét összehívták a gyergyószentmiklósi tanácstestületet, hogy a korábbi hőszolgáltatónak visszafizetendő haszonbér törlesztése kapcsán döntsön. Ezúttal, ha nem is minden pontban, de elfogadták a megegyezést.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Törlesztés a korábbi hőszolgáltatónak: egyezségre jutottak a gyergyói tanácsosok
Fotó: Barabás Pál-Hajnalka

Amint azt ismertettük, múlt héten egyetlen támogató szavazatot sem kapott az a megállapodás, melyet Csergő Tibor polgármester alkudott ki a korábbi hőszolgáltató, az Estar Kft. képviselőjével. Ez azt tartalmazta, hogy a mintegy 4,7 millió lejre rúgó törlesztenivalót a cégnek nem egyben, hanem négy részletben, egy év alatt kell hogy kifizesse a város, ugyanakkor ha a kifizetést nem tudja a megadott időpontban eszközölni, napi 0,5 százalékos büntetőkamatot is felszámol a cég. 

Ugyanez a tervezet került ismét a testület elé rendkívüli ülésen. Mint elhangzott,

időközben a tanácsosok egyeztettek a jogi és pénzügyi szakirodával, így már tisztábban látnak a témában, látják, hogy van garancia arra, hogy a kifizetések elvégezhetők a megfelelő időpontokban.

A büntetőkamattal továbbra sem érettek egyet, így enélkül, de elfogadták a megegyezésről szóló tervezetet.

Mint arról többször beszámoltunk, Gyergyószentmiklós és a korábbi hőszolgáltató, az E-star Kft. között több per is folyamatban van. A két fél között a távhőáremelés elmulasztása kapcsán került sor kenyértörésre évekkel ezelőtt, hiszen a távhőszolgáltató jelentős beruházásokat is végzett a városban. A meglévő hálózat és berendezések használatáért a cég haszonbért fizetett a városkasszába, ebből 2,7 millió lej visszafizetését tette kötelezővé jogerősen a bíróság, a hozzá tartozó kamatokkal mintegy 4,7 millió lejt kell visszafizetnie a városnak. Folyamatban van egy másik, kártérítési követelésről szóló per is, abban az ügyben még nem született ítélet.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!