Hirdetés

Tömegverekedésbe fulladt a brassói és karcfalvi gyerekek között rendezett hokimeccs (videóval)

A mérkőzés lefújását követően tört ki tömegverekedés egy U15-ös hazai jégkorongbajnokin, az esetet követően a hazai szakszövetség elég enyhe büntetéseket osztott ki. Sajnos, az eset nem az első.

Kopacz Gyula
Tömegverekedésbe fulladt a brassói és karcfalvi gyerekek között rendezett hokimeccs (videóval)
Fotó: képernyőfelvétel

Brassó adott otthont vasárnap délben a helyi VSK Corona és a Felcsík SK U15-ös jégkorong bajnoki mérkőzésnek, amelyet ugyan a házigazdák 4-3-ra behúztak, de nem az eredmény miatt vált híressé a találkozó. A meccs végét jelző dudaszót követően tömegverekedés alakult ki a jégen.


Hirdetés

A mérkőzés első harmadát követően a Cenk alattiak már 3-0-ra vezettek, a 32. percben viszont csak egy volt az előnyük, az utolsó játékrészben pedig mindkét csapat egy találatot ért el. Ám a meccs vége eldurvult, de lehettek előzmények is.
A második játékrészben Ștefanovici és Lukács már összeakaszkodott, majd két másodperccel a lefújás előtt a vendégek játékosa, Lukács fejével támadt ellenfelére, a szenvedő a hazai Máté volt, aki egyébként ütéssel torolta meg az esetet. A találkozó hivatalos jegyzőkönyve szerint fejelésért kapott kettős kisbüntetést a felcsíki hokis, míg a barcaságit kisbüntetéssel sújtották a játékvezetők.

A videómegosztóra felkerült, egy brassói néző által készített felvételen látszik a tömegverekedés kezdete. Eszerint a lefújást követően Máté nem társaival ünnepelt, hanem szóváltásba keveredett Lukáccsal, aki a barcasági után korcsolyázott és leütötte őt hátulról. Ekkor több brassói hokis is társa védelmére sietve torolta meg Lukácson az ütést, mire gyakorlatilag a vendégek nekirohantak a barcaságiaknak és tömegverekedés alakult ki. Mindkét részről öt hokis kapott nagybüntetést és végleges fegyelmit a tömegbunyót követően.

Az esetet megvizsgálta a Román Jégkorongszövetség fegyelmi bizottsága is, a 13/2024-es határozat szerint a VSK Coronától Ștefanovici Eduard, Lăzărescu Flavius, Tomescu Radu és Muscaliță Darius két-, míg Máté Apor háromfordulós ltíltást kapott. A Felcsík SK csapatából Gidró Gergő, Császár Hunor, Nagy Ádám és Farkas Benedek két-, míg Lukács Botond háromfordulós eltiltást kapott.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!