Hirdetés

Finn szakember veszi át a GYHK irányítását

Az új idényben a finn Markus Juurikkala és Szaller Márk irányítja a Gyergyói Hoki Klub csapatát – közölte a piros-fehérek hivatalos közösségi oldala hétfőn délelőtt.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Finn szakember veszi át a GYHK irányítását
Markus Juurikkala. Fiatal, de tapasztalt szakember került a GYHK kispadjára Fotó: UTE Jégkorong Facebook-oldal

Az elmúlt héten tett bejelentést a Gyergyói HK arról, hogy a továbbiakban nem a Szilassy Zoltán – Góga Attila edzőpáros irányítja a csapat felkészülését. A magyarországi szakember sportigazgatóként fogja tovább szolgálni a klubot, míg Góga csapatvezetőként folytatja. Szilassy első konkrét intézkedése az volt, hogy megtalálja utódját a kispadon. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ezt meg is tette, a mögöttünk álló idényben az UTE együttesét irányító Markus Juurikkala személyében, akinek munkáját Szaller Márk segíti majd. A 36 éves finn tréner a 6. helyen jutott a rájátszásba az Újpesttel, ahol épp a GYHK parancsolt álljt nekik. Előzőleg hazájában és Svájcban dolgozott utánpótlásedzőként több csapatnál is, majd 2018-tól az Alpesi Ligában szereplő Bergenzerwald együttesét irányította. 
– Markusnak egy kész csapatot kell átvennie, aminek megvannak a nehézségei és az előnyei is.

Egy olyan edzőt kerestünk, aki ismeri a ligát, ismeri a csapatot is.

Három-négy név is felmerült, és számos egyeztetés, személyes beszélgetés után rá esett a választás. A kapcsolatot akkor vettük fel vele, miután továbbjutottunk az UTE ellen, és persze mielőtt megállapodtunk volna, alaposan informálódtunk róla. Ő egy

fiatal, szorgos, sokat videózó, sokat elemző, gondolkodó edző,

aki öt évet is dolgozott légiós edzőként egy csapatnál, azaz szeret építkezni, nem pedig ugrálni egyik helyről a másikra – nyilatkozta a GYHK hivatalos oldalán Szilassy Zoltán sportigazgató.

Szaller Márk a Ferencváros U18-as és U21-es csapatánál dolgozott edzőként,

majd a BJA U20-asait és U21-eseit vezette, de emellett másodedzőként dolgozik már öt éve az U17-es és U18-as magyar válogatott stábjában is.

– Márk volt játékosom az Újpestben és a juniorválogatottban is. Fiatalon kellett abbahagynia a jégkorongozást és átlépnie az edzői pályára. Szorgalmas, motivált, tanulni vágyó edző, nagyon jó lépés számára az edzői fejlődését illetően az, hogy nálunk dolgozhat. Két-három éve többször felmerül, hogy csatlakozna Gyergyóhoz, és most jött el az ideje – jellemezte a fiatal szakembert Szilassy.

Az új edzőpáros munkáját Jukka Kontsas segíti majd videóelemzőként és kapusedzőként. 


– A céljaink nem változtak. Topcsapat vagyunk, és most is a tetejét célozzuk meg. Újra meg akarjuk nyerni az Erste Ligát. Ez természetesen nyomást is jelent az új edzői stábra meg a játékosokra is, de ezt édes teherként kell megélni. Az első cél mindig az, hogy bejussunk a rájátszásba, de addig is most egy hosszú alapozás következik, majd egy hosszú folyamatos fejlesztés, hogy aztán készen álljunk a legnagyobb kihívásra – mutatott rá Szilassy.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!