Hirdetés

Többfrontos támadás a jégkorongszövetség ellen

Nem csillapodnak a kedélyek a Román Jégkorongszövetség múlt évi, szeptember 15-i, tisztújító közgyűlése után. A klubok, illetve a Sport- és Ifjúsági Minisztérium is perben áll a szakszövetséggel, míg utóbbi a minisztériumot perli. A szaktárca közgyűlésre hívta a szövetség tagjait.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Többfrontos támadás a jégkorongszövetség ellen
Illusztráció Fotó: RJSZ

Számos per van folyamatban a Román Jégkorongszövetség (RJSZ) múlt évi tisztújító közgyűlése miatt. Mindezekről a Székelyföldi Jégkorong Akadémia ügyvezető igazgatója, Nagy Attila számolt be.

– Jelenleg négy különböző per van folyamatban más-más határidővel, „nem tudhatjuk, hogy mikor fog véget érni”-állapottal. Ami viszont ennél fontosabb, hogy a Sport- és Ifjúsági Minisztérium tavaly novemberben felfüggesztette a szeptemberi, mondvacsinált közgyűlési határozatokat, és november 20-ig adott határidőt a fiktív RJSZ-vezetőségnek, hogy újra összehívja a választási közgyűlést. Mivel ez nem történt meg, a sportminiszter összehívta a közgyűlést, ahol szavazati jogot azok a csapatok kapnak, amelyek részt vettek a 2021/2022-es bajnokságban. Nekik kell majd eldönteniük, hogy egyetértenek-e a 2022. szeptember 15-i közgyűlési határozatok felfüggesztésével, és megoldást kell keresniük az új vezetőség megválasztására, magyarán ki kell írni az új választásokat – fogalmazott Nagy Attila.

A folyamatban levő perekről is kaptunk egy képet az érintettektől. Jelenleg három per folyik a múlt évi, szeptember 15-i, valamint a november eleji közgyűlés miatt, ahol a székelyföldi klubok, karöltve a Sport- és Ifjúsági Minisztériummal, kérik a tisztújító közgyűléseken hozott határozatok megsemmisítését. Emellett folyik egy per, amely során a klubok kérik vissza a szakszövetség kasszájába befizetett, úgynevezett covidos büntetéseket, amelyeket a RJSZ azért szabott ki, mert a klubok nem tartották be a koronavírus-járvány ideje alatt az előírt szabályozásokat.

A négy per mellett viszont lapunknak tudomása van egy ötödik perről is, amelyet a Román Jégkorongszövetség indított a Sport- és Ifjúsági Minisztériummal szemben. Ebben a szakszövetség kéri annak a minisztériumi határozatnak a felfüggesztését, amely kimondta a tavalyi tisztújító közgyűlések és az ott elfogadott határozatok jogszerűtlenségét, illetve egy új közgyűlés összehívását. Mint ismert, a minisztérium, ezen lépésével egy időben, a finanszírozást is megvonta a Román Jégkorongszövetségtől.

Kövessen a Facebookon!