Hirdetés

Több mint harminc borászat érkezik Csíkszeredába, és csak öt lej a kóstoló

A Kárpát-medence borászatainak legjava idén a csíkszeredai Mikó-várat hódítja meg, ugyanis ismét megszervezik a Borszereda című rendezvényt. A május 5. és 7. között zajló borszemlén több mint harminc borász mutatja be a legkiválóbb borait, és szívesen mesél pincészete történetéről, érdekességeiről is.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Több mint harminc borászat érkezik Csíkszeredába, és csak öt lej a kóstoló
A Kárpát-medence borászatainak legjava idén a csíkszeredai Mikó-várat hódítja meg Fotó: Borszereda Facebook-oldala

Idén második alkalommal szervezik meg Csíkszereda Kárpát-medence-szintű borszemléjét, a Borszeredát. A rendezvény május 5. és 7. között lesz látogatható a Mikó-várban.

A borszemle Magyarország Agrárminisztériuma, a Schams Ferenc Terv, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének közös szervezése révén valósul meg, mely nem csupán a borszakértőknek biztosít lehetőséget a találkozásra, de nyitva áll minden borkedvelő számára, aki szeretne jobban elmélyülni a borok világában.

A hétvégi eseményre több mint harminc borászat látogat el a hargitai megyeszékhelyre, hogy borait a székelyföldi közönséggel is megismertesse, ezek mellett kézművessajt-készítők standjai is jelen lesznek a forgatagban.

Az eseményen bormesterkurzusra, koncertekre és gyermekfoglalkozásokra is lehet számítani, így az egész család számára találhatnak programot a résztvevők. A színpadon olyan neves előadók lépnek majd fel, mint a Tarló zenekar, a Heveder zenekar vagy a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann.

Borszereda Facebook-oldala

Aki a május 5. és 7. között zajló Borszeredán meg szeretné kóstolni az összegyűlt pincészetek borait, annak két dologra lesz szüksége az infóponttól:

  • borospohárra, melynek foglalója 15 lej lesz, a kiváltott poharakat a kóstolás végeztével hazavihetik, vagy a befizetett összeget igénylők vissza is válthatják;
  • illetve kóstolójegyekre, melyek 5 lejbe kerülnek, a borászok standjainál ez szolgál majd fizetőeszközként.

A szervezők kiemelték: minden bor kóstolója egy kóstolójegybe fog kerülni, viszont a kóstolók mennyisége boronként eltérő lehet, ami mindig fel lesz tüntetve a standoknál. 

A Borszereda standjai péntek délután három órától, szombaton és vasárnap pedig délután két órától lesznek látogathatók, és mindhárom nap éjfélig tartanak nyitva. A rendezvény részletes programját és további információkat a Borszereda Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők.  



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!