Hirdetés

Tizenhétmillió euróból szerelnék fel a megye iskoláit

Tizenhétmillió euró értékben pályáznak a Hargita megyei iskolák digitális felszerelésére az Országos Helyreállítási Tervnél (PNRR), több helyi önkormányzat társult a közös pályázathoz – közölte pénteken Hargita Megye Tanácsa. Közleményükben ugyanakkor arról is tájékoztattak: a megyei önkormányzat költségvetését is módosította a megyét vezető testület a pénteki, soron kívüli ülésén.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tizenhétmillió euróból szerelnék fel a megye iskoláit
Illusztráció Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közlemény szerint 83 oktatási intézményt próbálnak meg felszerelni digitális eszközökkel. Mint írták: „Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke gratulált a Bíró Barna Botond alelnök és csapata koordinálása alatt elvégzett munkához, amely a megyei tanácson belül működő digitális oktatás elősegítéséért létrejött munkacsoport létjogosultságát is bizonyítja. Bíró Barna Botond külön örömét fejezte ki, hogy 55 helyi önkormányzat lépett partnerségre Hargita Megye Tanácsával, és jövő hét folyamán le tudják adni a pályázatot.”

Ezenkívül a megyei tanácsosok jóváhagyták, hogy a Hargita Útkezelő Vállalat végezze el a nyári karbantartási munkát a megyei utakon. A vállalat a forgalombiztonsági elemek javítását és cseréjét, valamint a kövezési és kátyúzási munkálatokat végzi majd el ott, ahol ez indokolt. Borboly Csaba hozzátette, minél előbb szeretnék ezeket a munkálatokat elvégeztetni, így várhatóan április elején már elkezdődnek a karbantartások – olvasható a közleményben.

A megyei önkormányzat továbbá százezer lej támogatást szavazott meg a Hargita–Gyergyó Sportközpont Önkormányzati Fejlesztési Társulásnak. Illetve jóváhagyták, hogy befizetik a Csíki Jégkorong Önkormányzati Fejlesztési Társulásnak a 153 ezer lej értékű tagsági díjat.

Arról is döntöttek, hogy négy új településsel bővítik a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulást. Székelyvarság, Máréfalva, Csíkdánfalva és Csíkrákos csatlakozott a társuláshoz.

A tanácsülés videófelvétele teljes egészében megtekinthető a megyei önkormányzat közösségi oldalán.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!