Hirdetés

Tíz év börtönbüntetést kapott a megyeháza előtt késelő férfi

Tízéves börtönbüntetésre ítélte emberölésért a Hargita Megyei Törvényszék azt a 33 éves csíkkozmási férfit (T. G.), aki 2022. november 4-én Csíkszeredában, a megyeháza előtt megkéselt egy 22 éves gyimesközéploki nőt, aki november 26-án belehalt sérüléseibe. Az ítéletet hétfőn tette közzé a törvényszék.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tíz év börtönbüntetést kapott a megyeháza előtt késelő férfi
Illusztráció Fotó: Pixabay

Az elkövetőt tíz év börtönbüntetésen kívül további öt évre eltiltották bármilyen köztisztség viselésétől, továbbá nem tarthat fegyvert, és ugyanennyi időre kitiltották Csíkszeredából is, illetve szülői jogokat sem gyakorolhat. Ezenkívül kötelezik, hogy biológiai mintát adjon a genetikai profilja elkészítéséhez és bevezetéséhez az országos törvényszéki genetikai adatbázisba. Emellett kártérítés megfizetésére is kötelezik. Az áldozat kiskorú lányának 200 ezer euró erkölcsi kárt kell kifizetnie, ezenkívül havonta 1524 lejt kell fizetnie a lány nagykorúvá válásáig. További kártérítéseket kell fizetnie a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak (76 769,78 lejt) és az áldozat közvetlen hozzátartozóinak (több mint 50 ezer euró értékben). A törvényszék ugyanakkor zárolta az elkövető valamennyi ingó és ingatlan vagyonát 220 ezer euró értékig. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

Mint arról lapunk beszámolt, november 4-én délelőtt késelték meg a 22 éves gyimesközéploki nőt. Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője akkor arról tájékoztatott: az áldozatot súlyos sérülésekkel szállították kórházba, állapota a mentőautóban is fokozatosan romlott, így kritikus állapotban vette át a sürgősségi osztály, perceken múlt az élete. Kivizsgálták és megműtötték, mivel a behatoló kés az áldozat tüdejét is érte. Sajnos néhány héttel később, november 26-án, 4:30-kor a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház intenzív terápiás osztályán elhunyt.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!