Hirdetés

Térfigyelőkamera-rendszerrel és diszpécserközponttal növelik a forgalombiztonságot Csíkszeredában

Csíkszereda Megyei Jogú Város megrendelő minőségben írta alá az Okos forgalommenedzsment-rendszer fejlesztése diszpécserközpont felszerelésével és forgalomkövető kamerarendszer létrehozásával megnevezésű projektet. Az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) finanszírozásában megvalósuló projekt kódja: C10-I 1.2-2343. A megvalósítás időszaka 2023. március 21. – 2026. június 30.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Térfigyelőkamera-rendszerrel és diszpécserközponttal növelik a forgalombiztonságot Csíkszeredában
Fotó: pexels.com

A beruházás magában foglalja egyebek mellett a megvalósíthatósági tanulmány és a műszaki terv összeállítását, a kamerarendszert képező 193 térfigyelő készülék felszerelését (a kapcsolódó távközlési közművesítéssel együtt), valamint a diszpécserközpont felszerelését.

A projekt sajátos célkitűzései:
• a forgalommenedzsment-hálózat fejlesztése;
• a metaadatokra alapozó okos forgalomirányító megoldások fejlesztése az utcatorlódások és a szennyezés visszaszorítása érdekében;
• a tömegszállítási közszolgáltatás károsanyag-kibocsátásának csökkentése; 
• a logisztikai útvonalak és a nehézgépjármű-forgalom javítása;
• az útinfrastruktúrák bővítése, korszerűsítése, összekapcsolása.

Az okos forgalomirányító rendszerek elsősorban a forgalombiztonság növelésére törekednek hatékony ellenőrzésekkel és elemzésekkel. Ez a célkitűzés forgalomkövető kamerarendszer telepítésével érhető el. A kamerarendszer zárt körű, a megfigyelt helyszínek videófelvételei a helyi rendőrség diszpécserközpontjában követhetők. A kamerák többek között forgalmas közutakat (beleértve a városbejáratokat), útkereszteződéseket, oktatási intézmények térségét figyelik. 

A beruházást a Fejlesztési Minisztérium kezeli, és az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) 10-es komponense finanszírozza.
A beruházás teljes értéke 8.485.624,74 lej, amelyből a PNRR-ből származó vissza nem térítendő támogatás értéke 6.297.363,98 lej, a nem támogatható érték pedig 2.188.260,76 lej – tájékoztat közleményében a csíkszeredai önkormányzat. 

 
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!